Как да изберем часовник спрямо зодията си?

Всеки един зодиакален знак се свързва с архетип, който носи различни черти на характера и личностни качества. Именно от тук идва масовото вярване, че хората, които делят една и съща зодия имат общи качества и си приличат по някои свои черти.

Въпреки че астрологията не е точна наука, много от представителите на съответната зодия се отъждествяват с най-присъщите за нея качества. Така например се появяват много известни твърдения (стереотипи) за всеки един зодиакален знак. Примери за такива твърдения са: Овните са енергични, импулсивни и инати; Водолеите – щури и общителни; Раците – срамежливи; Лъвовете – обичащи да бъдат център на вниманието и т.н.

Днес ще Ви представим един по-различен и разчупен подход за избор на часовник, а именно според зодията на неговия притежател.

Овен

Тъй като представителите на тази зодия се считат за изключително динамични и импулсивни, логично е часовникът на ръката им да бъде качествен и издръжлив, за да се справи с динамиката в живота им.

Телец

Телците са уравновесени, търпеливи и земни. Те не обичат да се лишат от нищо и често се глезят с по-луксозни придобивки. Същото важи и за часовниците. На тях би подхождал един часовник от по-висок клас, предимно в класически стил.

Близнаци

Близнаците са енергични, разговорливи и са изключително подходящ събеседник за интелектуален разговор. Те често са екстравагантни и можете да ги разпознаете по нестандартния часовник на ръката им.

Рак

Раците са по-сдържани и срамежливи. Те не обичат да попадат в ситуации, в които вниманието е насочено върху тях и това се отразява върху избора им на аксесоари. Представителите на тази зодия биха предпочели изчистен модел или ако присъства някакъв акцент, той да бъде много нежен и едва забележим.

Лъв

За лъвовете качеството и естетиката идват на първо място. Лъвът не държи часовникът му да привлича внимание, но за него е важно, когато някой спре погледа си върху аксесоара си, той да е безупречен и впечатляващ.

Дева

Педантът на зодиака. Девите са коректни и точни и именно поради тази причина те обичат да носят часовници. За тях е важна и функционалността на аксесоара и биха се спрели върху модел с екстри като календар, хронометър, таймер и т.н.

Везни

Везните определено държат на външния си вид и не се притесняват да блестят в която и да е ситуация. Те биха избрали часовник, който да привлича вниманието и да подчертава техния стил. И все пак, важно е часовникът да бъде балансиран и дори да има по-забелязващи се акценти, те да не развалят цялостната елегантност.

Скорпион

Скорпионите са мистериозни, точни и откровени личности. Въпреки че са представители на водната стихия, те обичат да предизвикват вълнение с присъствието си. Повечето от тях са доста нетипични, което се изразява и в стила им. Подходящи за тях са часовници с нетрадиционна форма или акцент.

Стрелец

Представителите на този знак са екстравагантни, неподправени и винаги откровени. Те никога не спестяват истината и рядко правят компромиси. Това се наблюдава и при избора им на часовник. Важно е моделът да бъде висококачествен и да отговаря на индивидуалните им нужди и предпочитания.

Козирог

Лукс, доказано качество, ефективност и прецизност. Това са критериите, които един часовник трябва да покрива, за да бъде достоен да краси китката на човек със зодия Козирог.

Водолей

Диви, жизнени и винаги готови за приключения, водолеите имат нужда часовникът им да бъде толкова необикновен, колкото са и те. Подходящи са по-масивните циферблати, ярки цветове и разчупени каишки.

Риби

Рибите са нежни, искрени и феерични. Те не си падат по кича и за тях е важно часовникът им да е непретенциозен, но красив и качествен. Подходящи за рибите са светли каишки и флорални мотиви.

Подходящия часовник за всеки повод, стил или дори зодия ще откриете в богатия продуктов асортимент на Timedix.bg.

Подобни статии