Bulova е американска марка часовници, основана през 1875 г. В момента тя е собственост на японския конгломерат Citizen Watch Co. Произвежда часовници и други аксесоари и е базирана в Ню Йорк. 
Зад компанията стои бохемът имигрант Йосиф Булова. През 1912 г. той пуска първия си завод, посветен изцяло на производството на часовници. 
Изработвайки часовници във фабриката си в Биел, Швейцария, предприемачът започва стандартизирано масово производство, ново за часовникарството. През 1919 г. Булова предлага първата пълна гама часовници за мъже.
Визуалният стил на първата му реклама прави часовниците популярни сред американската публика. Но извън оригиналния стил, прецизността и технологичните изследвания също стават наложителни за Булова. През 1927 г. той създава обсерватория на покрива на небостъргач, разположен на 580-а Авеню в Ню Йорк, за да определи точно универсалното време.
Именно в Ню Йорк Булова прави иновации в часовникарството и разработва редица инструменти за индустрията.
На 10 януари 2008 г. Citizen закупи компанията за часовници Bulova за 250 милиона долара.
В момента тя проектира, произвежда и предлага на пазара няколко различни марки. А през 2010 г. Bulova представи Precisionist - нов тип кварцов часовник с кристал с по-висока честота (262144 Hz, осем пъти по-висок от стандартния с 32768 Hz), за който се твърди, че е с точност до ± 10 секунди годишно (0,32 ppm).