Dugena – технически изпитани, естетически удохотворени!
Нова генерация немски часовници. Те са изключително елегантни, както за мъжете, така и за жените. 
Името „Dugena” е едно от най-известните сред марките часовници в Германия. Корените на компанията се простират чак до днешна Швейцария, като изначало брандът се ползвал с името “Alpina”. Марката има клон в Глашуте (Glashütte) и през 1909та година носи името "Präcisions-Uhrenfabrik Alpina" – в превод: Прецизни часовници от фабрика Алпина. По време на Втората световна война съюзниците на Германия забраняват разпространението на бранда да бъде под името Alpina. Ето защо през 1924та година в Берлин, собствениците прекръстват името на бранда на DUGENA – Немска кооперация за часовници Алпина. Компанията се радва на ОГРОМЕН успех след Втората световна война след като 1949 година местят централния офис в Западна Германия. През 1979 компанията има над 2 000 представителни магазина в страната! 
Днес предлага няколко категории часовници за изисканата дама и модерния мъж, като залагат на елегантността при всеки клас модели. Можете да избирате измежду: Активни (спортни модели), Градски стил (Бизнес линия), Класически, Гала (дамски часовници), Кавалер (джобни часовници). Дялът на кварцовите часовници е преобладаващ, но Dugena е в крак с иновациите и предлага механични, часовници от керамика и от титан. 
Ще откриете модели вдъхновени от 70-те години на миналия век: класически и доказани във времето! Часовници вдъхновени от годините  на пилотите и Втората световна война. За  архитектите и дизайнерите сред Вас също имаме по нещо. Ако цените всяка линия и ви прави впечатление ефектът на всяка крива, ще намерите най-изрисуваните и естетически издържани модели сред марката часовници Dugena за функционален дизайн.