Брандът FERRE Milano се отличава със съвременна интерпретация за стил, внимателно пригоден за хора, които обичат отличаващите ценности на марката Gianfranco FERRE: елегантност, ексклузивност и качество. Часовниците съчетават италианската елегантност, с която е пословична марката, с безкомпромисното майсторство и качество, което се изисква от направен в Швейцария часовник. Часовниците на FERRE Milano представляват смело изявление на лукс.

Дизайнерските модели включват емблематични за бранда елементи, като прочутото FERRE лого, крокодилска кожа и огромно внимание върху техническите детайли, които отговарят на най-високите стандарти за качество, изисквани от изтънчените почитатели на марката. Касите на часовниците са стоманени и се предлагат в цветове бяло, розово и жълто злато. Верижките са стилни, най-често изработени от кожа или позлатена стомана.

Компанията залага на внимателно балансирана комбинация между опитни експерти в индустрията и млади, иновативни таланти, за да гарантира пълна отдаденост на клиента, маркетинга и качественото обслужване. За своето бранд портфолио Марката следва строго селективен подход. По този начин си осигурява допълващо се ценово и дизайнерско позициониране.