Компанията Grovana се развива в ръцете на семейство Битерли повече от 90 години, основана през далечната 1924 година. Фабриката със собствена работилница се намира в Теникен, в северозападна Швейцария, близо до Базел. Фирмата е частна и в следствие на това - напълно независима и със строг контрол върху качеството на продуктите си. Техни са още марките Swiss Alpine Military и Revue Thommen. 


Името Grovana започва да се използва през 1970/71 г като и първата им колекция е със същото наименование. 


Между 1972-89г., когато е и голяма криза при автоматичните модели часовници, те създава първата им кварцова колекция, като нейния успех е светкавичен. 


В последващите години, за да може компанията да се развива и да се оптимизират процесите по складиране и пренасочване, те навлизат на нови пазари в Русия и Източна Европа. 


2001/2002 години се явяват ключови за марката, тъй като през тях се сключва сключва лицензионно споразумение за производството и дистрибуцията по целия свят на часовниците Revue Thommen. По този начин те си гарантират производството на техните механизми. Заради това и разширяват и реновират производствения си цех, като го модернизират с най-новите технически уреди. 


Коректните партньорски отношения, независимостта и гъвкавостта са само някои от качествата, на които държат. Grovana е марка доказала се във времето със високото си качество на продукти и красивите си дизайни. 


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ TIMEDIX.BG?

  • Timedix е официален представител на марките Raketa и Pobeda за Балканите.
  • Други интересни марки, които предлагаме може да разгледате тук
  • Всички продукти са с 1 + 1 година гаранция
  • Ако се интересувате от любопитни новини за часовниците, прегледайте блога ни
  • Липсва даден модел? Оставете имейла си в полето “Уведоми ме като пристигне” и ще получите автоматичен имейл, когато има количество от дадения продукт.