Jacob Jensen – изчистена Ню ейдж линия часовници!
Часовниците Jacob Jensen са иновативни и различни, но не и странни!
Ако светът се автоматизира и дигитализира посредством различни приложения и интернет 3.0, то това е марката, която “дигитализира“ часовниците и предлага най-новите, и невиждани модели до сега. Jacob Jensen е изкуственият интелект в ерата на часовниците за 21 век! 
Jacob Jensen (Джейкъб Дежнсен) e датски дизайнер. Той е бил един от последните дизайнери, живели в златната ера на датския модернизъм на 50-те години на двадесети век. Смятан е за един от датските, корпоативни пионери в историята!
През 20-ти век са съществували два типа стил: на рационалистите и минималистите на Bauhaus, и ултрамодерния стил на интернационалите/ Maya (Мая) стилове. Jacob Jensen смесва двата - интернационалния и Мая стиловете, което превръща произведенията му в най-красивите и търсени часовници в Дания!
Аналогови или дигитални, хронографски или механични: дизайнът е датски и само това е нужно да споменем. Дизайнът на тези часовници е по типично скандинавски стил. Корпусът и начинът, по който се сглобява със самата каишка са невиждани методи при часовниците, до този момент. Семпли линии с перфектна пропорция и форми. Може да кажем, че това е марката архитект сред часовниковата индустрия!