Марк Джейкъбс е американски дизайнер с дълга и бляскава кариера зад гърба си. Той навлиза в модната индустрия още на 15 години, когато започва работа в авангардния магазин за мода Chiarivari. През 1984, още по време на следването му в известното училище по дизайн Parsons, Джейкъбс получава и създава първата модна колекция, носеща името му. Само две години по-късно става най-младият професионалист, който получава най-високата награда в американската модна индустрия.

Още през 90-те години марката придобива огромна популярност и се налага като един от брандовете, които “преоткриват кодовете на стила”. Дизайнерът се вдъхновява от гръндж течението в музиката и разработва редица новаторски колекции. Така Marc Jacobs придобива имиджа на бунтарска, непредвидима, оригинална, уникална и същевременно автентична марка.

Marc by Marc Jacobs е линия, пусната на пазара през 2001. Именно към нея се причислява и колекцията с часовници. Тя се състои от хронографи и обикновени часовници с кварцови или автоматични механизми. Изделията са верни към стила на марката и се отличават със своя уникален, модерен дизайн, вдъхновен от поп културата, музиката и технологията. Със своите кожени или метални каишки, часовниците са елегантни и същевременно достатъчно дръзки за млади хора, които искат да изпъкнат в тълпата със своето облекло.

Няма намерени записи.