Orient Watch е японска марка часовници, собственост на Seiko Epson. Създадена като независима компания през 1950 г., тя става функционално дъщерно дружество на Seiko Epson през 2009 г., преди да бъде напълно интегрирана през 2017 г.
Ориентирана е предимно към механични часовници – със самонавиване и ръчно навиване, но също така произвежда кварцови, светлинни (слънчеви) и радиоуправляеми модели. 
Извън основната си дейност, компанията произвежда някои движещи се части и електронни компоненти, които след това се сглобяват в електронните устройства на Seiko Epson. Важно е да се отбележи, че компанията произвежда всички свои продукти в Япония.
От край време Япония е известна именно с това, че произвежда нискотарифни, но висококачествени и надеждни часовници. Истината е обаче, че страната вече се е насочила към висок клас и майсторски часовници, изработвайки най-добрите съвременни продукти. И те си заслужават всяка една стотинка. 
Много марки от японските са сред най-обичаните, доста потребители дори смятат, че тези аксесоари да доста по-добри и от швейцарските. Ето защо можете напълно да се доверите на японското качество и да сте спокойни, че носите на китката си един наистина добър продукт.
Разгледайте колекцията по-долу и вижте какво разнообразие на висок клас японски часовници ще намерите. Определено си заслужава да си направите такъв подарък, така че ви пожелаваме приятно пазаруване!