Роден в Италия през 1922 г., Пиер Карден израства във Франция, където все още пребивава. Очарован от света на модата, той започва да чиракува като шивач, когато е едва на 14 години, а по-късно се премества в Париж, за да работи в модната индустрия. 
Скоро след пристигането си в столицата, той се запознава с Кристиан Диор, който го кани да работи в новооткритото му ателие. През 1950 г., усещайки, че индустрията се променя, той отваря свое собствено ателие.
Карден представя първата си колекция през 1953 г. и веднага постига огромен успех. Благодарение на футуристичния си стил и смелото си творчество, той скоро става значимо име в света на модата.
Оттам нататък всяка негова стъпка е печеливш ход! 
Днес естетиката на Пиер Карден е световно призната и продължава да оказва голямо влияние в модния свят. Изложбите отдават почит на неговите постижения по целия свят: в Ню Йорк (от юли 2019 г.), в Дюселдорф Германия (от септември 2019 г.) и в собствения музей на дизайнера във френската столица.
А неговите часовници отбелязват автентичния и бохемски парижки начин на живот. Те са смели, но елегантни. Емблематичният подпис на Пиер Карден, съчетан с актуалните тенденции и класическата естетика, вдъхновява колекциите. Резултатът са уникални часовници, предназначени да останат вечни.
Присъединете се към общността на часовниците Pierre Cardin!