През 1975 италианецът Роберто Кавали основава своя дизайнерски бранд. Дизайнерът е бунтар и новатор, известен със своето майсторство при употребата на цветове, принтове и материали. Италианецът разработва новаторски методи за принтиране върху кожа, преобръща света на денима из основи и няколко десетилетия по-късно марката вече е утвърдена като един от световните луксозни брандове. С разрастването на бизнеса, се увеличават и сферите, в които той се развива - прет-а-порте, висша мода, обувки, очила, парфюми и бижута. Едно от най-интересните направления, в които дизайнерската къща се изявява несъмнено са часовниците.

Часовниците на Roberto Cavalli се отличават с неповторим дизайн, а разпознаваемото лого допълва дизайна на всеки от моделите. Марката работи с премиум материали, включително стомана, сребро, жълто и розово злато. Украсата често включва диаманти, седеф,. Продуктите на Roberto Cavalli Watches са много повече от часовници. Те са емблематични аксесоари, които да завършат и издигнат цялостната ви визия. Мъжките модели са не просто модно изявление, но и мощен инструмент за отмерване на времето. Колекциите включват аналогови модели, хронографи, както и предложения с еднопосочно въртящ се безел, които позволяват изключително прецизно измерване.

През 2017 Roberto Cavalli Watches обявява едно наистина историческо партньорство с прочутия швейцарски часовникар Франк Мюлер. И двамата мъже са общопризнати лидери в своите браншове, а това сътрудничество е нещо, което не се е случвало до този момент в модната и часовникарската индустрия. Обединявайки своята експертиза в дизайна и изработката на часовници, те създадат неповторими аксесоари, отличаващи се с неповторим външен вид, прецизност и технически сложни компликации.