Още от далечната 1885, името “Saint Honoré” е синоним на парижкия стил. Историята на бранда се развива паралелно с историята на съвременните ръчни часовници. Ето защо не е учудващо, че Saint Honoré е една от марките-пионери, на които дължим днешните луксозни дамски и мъжки аксесоари, отмерващи времето. Семейната компания винаги е поставяла акцент върху прецизността и новаторството на своите механизми. 

Когато става дума за продуктите на Saint Honoré, “Изработено във Франция” е не просто информация за произхода. Това е една от основните ценности на бранда. От основаването на марката до ден днешен, всички модели се произвеждат в Шаркмон - малко селце разположено в сърцето на планина Юра, намиращо се на границата с Швейцария.

Името на бранда е вдъхновено от легендарната улица Сент Оноре в Париж, а часовниците на марката възхваляват емблематичните улици, паметници и сгради на френската столица. Всеки детайл - от извивките на касата до украсата на циферблата - разкрива харизмата на Париж, неповторимият стил и радостта от живота, с които са известни парижани.