Когато чуете името “Scuderia Ferrari”, със сигурност първата ви мисъл е за състезателния отбор на легендарния италиански производител на луксозни спортни коли Ferrari. И това не е учудващо. Основан още през 1929 г., това е най-старият отбор, състезаващ се във Формула 1.

Още през 50-те години на миналия век основателят на компанията, Енцо Ферари, започва да купува часовници от различни производители, като им поръчва да сложат на циферблата фирменото лого. Във времето марката разработва часовници съвместно с различни производители, включително Longines, Cartier, Girard-Perregaux и Panerai.

През 2010 се появява първият модел от линията Scuderia Ferrari. Той е разработен от Cabestan - производител, отличаващ се със своя стремеж високото часовникарско изкуство. Днес моделите на марката се произвеждат от Hublot и Movado.

Колите Ferrari са синоним на скорост и италиански лукс. Часовниците на Scuderia Ferrari се отличават с точност и надеждност. Преобладават ключовите за марката цветове - черно, червено и жълто. Повечето модели имат класически спортен дизайн, който е в пълен унисон както с основната дейност на бранда, така и с неговия световен имидж.