SWATCH - швейцарски часовници! 
 Основател на марката Swatch е ливанският бизнесмен Николас Хайек. Развитието ѝ започва през 80-те години на миналия век от малък екип инженери, водени от Елмар Мок и Лак Мюл. През 70-те години на миналия век те отварят 60 магазина по целия свят.
 Швейцарските часовници Swatch имат 8 продуктови линии, без включените часовници от категорията Art. Можете да избирате от различни видове и стилове на часовници. 
 Това, с което се гордеят, е не само швейцарската точност, но и качественият дизайн, прецизността и издръжливостта. 
 Серията Swatch Skin пък се различават от другите със здрави корпуси. Само 5,58 мм дебели, те ще разтърсят всичките ви представи за елегантност и функционалност.

 Защо швейцарското е най-добро?
 Първата причина, поради която часовниците „швейцарско производство“ са по-качествени, е заради стандарта на техния механизъм. Използват се метални зъбни колела. Те са направени на ръка и могат да бъдат използвани цял живот, дори от няколко поколения.
 Втора голяма причина, поради която швейцарските часовници имат толкова добра репутация, е, че почти винаги се правят от хирургическа стомана 316L. Това е висококачествена, металургично здрава стомана, която има по-голяма устойчивост на корозивни вещества - както от индустриален, така и от биологичен произход. 
 Другото голямо предимство е, че тези аксесоари обикновено са направени от сапфиров кристал. Следователно те са облицовани в материал с изключителна твърдост (9 по скалата на Моос). Това прави часовника „швейцарско производство“ невероятно устойчив на надраскване.