Тази марка носи името на известния часовникар Томас Ърншоу, живял през 18 и началото на 19 век, който е прочут с подобренията, които прави за транзитния часовник в Гринуичката обсерватория. Той също така успява да опрости производството на морския хронометър, така че този тип часовникарски изделия стават достъпни за значително по-широк кръг от хора.

Духът на марката се заключава в усещането за прилкючение и откривателския дух. Часовниците Thomas Earnshaw са проектирани, за да бъдат различни. Вдъхновени са от непреходния стил на миналото, а дизайнът им може да бъде описан като винтидж, класически и вечен. Във всеки артикул ясно се отличава фината изработка, както и безупречната техника на достъпна цена. Колекциите на бранда носят имената на емблематични изследователи, места или плавателни съдове, въплащаващи ценностите на Thomas Earnshaw и най-вече дързостта да предизвикаш границите на възможното.

Марката е известна със своите сложни механизми, които често са изложени на показ посредством прозрачния капак на касата. Всяка следваща линия експериментира с нови материали, цветови комбинации и техники, за да създава класически часовници, които са в крак с времето.