7 грешки с носенето на часовник, които развалят стила ви

Персоналният ви избор за часовник разкрива много за вашата същност. Наред с това, начинът, по който носите, съчетавате и дори се грижите за вашия любим аксесоар на ръката, говори немалко за това кой сте и какво искате от живота. Според редица модни специалисти обаче, напълно възможно е понякога и да даваме грешните сигнали, съчетавайки часовника си с една или друга дреха. Нещо повече – има много начини, по които бихте могли дори да съсипете стила си с носенето на любимия ви часовник. Дизайнерите дори откроиха седем основни грешки, с които буквално съсипваме стила си само заради този универсален аксесоар. Ето за какви типове грешки става дума.

Носенето на спортен часовник с елегантно облекло

Истината е, че обратният вариант би могъл да е много по-удачен, в случай че нямате намерение да купувате мъжки часовници за всеки повод. На практика, ако съчетаете класически часовник със спортни дрехи, впечатлението, което ще оставите, ще е напълно нормално и естествено. За някои дори няма да има кой знае какъв проблем с визията ви. Но носенето на изключително спортен аксесоар на китката с елегантни панталони, вратовръзка, риза и сако не е най-добрата комбинация, на която сте способни!

Безразборно съчетаване на модни тенденции

Модата е преходна, стилът е вечен. А онези, които искат да са винаги в крак с модата, могат да се окажат в огромен капан. Капанът на ежегодната – съвсем не толкова финансово изгодна – смяна на целия гардероб. Защото ако не го направят, пред огледалото ще получат едно истинско фиаско от модни трендове, сред които и такива, които вече изглеждат доста неадекватно и демоде. Ето защо, в случай че предпочитате да сте в крак с актуалните тенденции в обличането, заложете на класически модели дамски часовници. Или изберете по-трудния начин да изглеждате добре – всяка година сменяйте и часовника си!

Тъмно със светло и светло с тъмно не е ок!

Или казано по друг начин, при часовниците модните правила за простички. Тъмната каишка се комбинира с тъмни дрехи, а свелите каишки – с бледи нюанси. Ако ви се струва твърде непрактично от финансова гледна точка, просто сменяйте каишката, вместо да купувате два часовника.

Скъпата марка се съчетава зле с евтино облекло

Ако ще носите Ролекс, просто забравете да го съчетавате със спортни дрехи от мейнстрийм брандове като Найк и Адидас или с конфекция от близкия мол. Това е часовник не просто с висока цена, но и с емблематична стойност. Подобни марки диктуват целия аутфит и линията ви на поведение. Така че, ако смятате, че нямате смелостта и маниера да носите Ролекс, просто заложете на среден клас часовник. И сред тях има доста изискани и страхотни попадения. А и ще ви спестят не малко средства.

Грешно е да криете часовника

Или казано с други думи, красивият и функционален часовник се слага на доминиращата ви ръка. За да го видят всички. Това е в крайна сметка ролята на часовника за пред околните. За вас, той е начин да сте в синхрон с времето и да изразите стила си.

Грешната комбинация на материи би могла да е катастрофална

При избор на часовник с каишка от черна кожа е изключително неприятно за погледа да го комбинирате с летни, фини и тънки материи, особено ако са в бледи земни цветове. Обратното, ако решите да носите часовник с метална сребриста каишка, скъпи дами, оставете златните си обеци на тоалетката и излезте с друг чифт. Е, ако обеците са от бяло злато, комбинацията ви от аксесоари ще е повече от съвършена!

Когато размерът няма значение…

Няма такова нещо! Размерът има значение! Ето защо дамите с фини ръце и малки китки трябва да забравят за грубите часовници с универсален размер, а да заложат на нещо по-елегантно и деликатно. Обратно – мъжете с едра и внушителна структура трябва да избягват прекалено тънките каишки и малките циферблати.