Как да съчетаем правилно мъжки костюм и часовник?

Отдавна часовникът не е просто средство за научаване на часа и датата, а и се използва като аксесоар, който добре допълва една подбрана визия. Разнообразието от различни модели е толкова голямо, че може да откриете безпроблемно подходящия за вашия стил. В тази статия ще разберете повече за комбинацията им с мъжки костюм.

 

Елегантни часовници

Елегантните оригинални мъжки часовници са един от многото варианти, на които ви предлагаме да се спрете, когато избирате аксесоар за мъжки костюм. Традиционно може да заложите на изчистена визия – бял или черен циферблат, без допълнителни функции или декорации. Ако пък сте настроен за нещо по-различно и модерно – може да се насочите дори към смарт часовник.

 

Характерно, това елегантно решение, е с размери на коспуса от 38 до 43 мм. Това го прави много удобен, достатъчно голям, но и стилен. С този избор ще бъдете сигурни, че няма как да сгрешите и винаги ще изглежда модерно на ръката ви.

 

Дайвър часовник

Това са водолазните часовници, които първоначално са били носени по-скоро като работни. Те са проектирани за гмуркане и могат да издържат до дълбочина 200 метра. Вероятно няма да се гмуркате с любимия ви костюм, затова може да го носите просто като красив аксесоар.

 

Изключително стилен, елегантен и винаги се забелязва. Съветваме ви да изберете спортно-елегантен костюм, с който да го съчетаете добре, защото този часовник не е изключително елегантен, но пък си отива със сако, което може да се комбинира с дънки и дори тениска.

 

Хронографски часовник

Този тип часовник вероятно няма да бъде първият ви избор, когато се замислите за комбиниране с костюм. Но истината е, че имат стилна, елегантна визия с висококачествени компоненти, както е и изключително издръжлив. Не забравяйте, че може да избирате измежду доста модели с разнообразни каишки и циферблати.

 

Пилотски или авиаторски часовници

Те са характерни с по-класически и изчистен дизайн, доста са големи (над 45 мм) диаметър на корпуса, за да може да се виждат добре и да са лесни за четене. Първоначално са били проектирани да се носят на якето на пилота, но в последствие са станали красив аксесоар за ръката му, докато пилотира голямата машина. Препоръчваме ви да изберете костюм, който да има кожени елементи или поне кафяви детайли на лактите и коленете. Не забравяйте да добавите шапка или новите ви очила, в допълнение.

 

Полеви часовници

Тези часовници са изключително популярни още от времето на Първата световна война. Те са много здрави, много разпознаваеми, имат умерен размер и работят с механизъм за ръчно навиване.

 

Предлагаме ви да се насочите към костюм, който е със земни цветове и ви съветваме да изберете допълващи аксесоари като колан или шапка. Изберете и подходящи обувки, които да подчертават аксесоарите.

 

Различен официален стил, различен часовник

Строгият бизнес стил

Той изисква по-изчистени часовници, които имат черна или кафява кожена каишка, среден по размер циферблат, но с четящи се цифри и лесен за употреба. Заложете на строго официален костюм, който задължително комбинирайте с вратовръзка и подходящо сако.

 

Официален бизнес стил

Тук може да експериментирате и да подберете спортно-елегантните часовници, ако самите вие сте избрали такъв тип костюм. В работна среда се приема, че трябва да бъдете облечени официално, но все пак трябва да ви е и достатъчно удобно. Изберете по-голям циферблат и може да се насочите към дайвър часовниците.

 

Свободен бизнес стил

За този добре познат стил ви съветваме да изберете хронографски часовник, който да допълни стилната ви визия. Не забравяйте да разгледате различните модели в Timedix, където може да изберете вашия нов любим аксесоар.

 

Ежедневен стил

Костюмите намират приложение и в ежедневния стил. Сложете любима, свободна риза с цветно сако и панталони, които стигат до малко над глезена. Не забравяйте да подберете правилните обувки и съчетайте с пилотски часовник. Той ще допълни визията и ще може лесно да се ориентирате за часа, заради по-големия циферблат.

 

За да може да откриете правилния часовник за вашия официален костюм, е важно да знаете и някои трикове. Не забравяйте, че трябва да съчетаете цвета на каишката, колана и обувките ви. Ако часовникът има сребърни детайли, се съобразете изцяло с тях за съчетанието на другите аксесоари. Часовниците с гумена каишка може да се носят само за ежедневни дейности или спортуване.

 

Разгледайте голямото разнообразие от висококачествени часовници, които ще комбинирате лесно с вашия гардероб. Timedix ви очаква със стилни решения точно навреме.