Как да свържа смарт часовник с телефон?

Ако се огледате внимателно, ще забележите, че все повече хора избират да заменят стандартния часовник със смарт часовник. Никак не е случайно, че умните часовници превземат пазара с бързи темпове. Дори утвърдени компании с години опит в създаването на класическите аксесоари вече насочват усилията си към интегриране на новите технологии и пускането на свои серии смарт часовници. Това е добра новина за потребителите, тъй като имат възможност да се наслаждават на все по-добро преживяване и все повече функции.

Ако и вие съвсем наскоро сте станали горд притежател на смарт часовник, или планирате да си купите такъв, едно от първите неща, които трябва да направите, е да свържете смарт часовника с вашия телефон. Това е необходимо, за да може да получавате известията от социалните ви мрежи, обаждания, съобщения и да използвате още много други функционалности, които ще направят часовника ви още по-удобен и практичен.

В случай, че се чудите как точно става това, в тази статия ще разгледаме някои от възможните начини как лесно да свържете вашите умни устройства.

Свръзване на смарт часовник чрез Bluetooth

Един от най-базовите и лесни начини да свържете смарт часовника с телефона е чрез Bluetooth. За целта, трябва да включите Bluetooth на телефона си, като непременно се уверите, че сте направили устройството си видимо, за да може да се осъществи връзката.

Още едно условие е часовникът ви също да бъде включен. Ако не е, задръжте продължително копчето за включване, докато екранът светне.

От телефона, сканирайте за намиращи се наблизо устройства. Когато откриете името на смарт часовника (по подразбиране то обикновено включва марката и модела), натиснете върху него и изберете опцията за свързване. Ще се отвори нов прозорец, в който ще се покаже няколко цифрен код. Същият трябва да се появи и на екрана на часовника. Ако цифрите съвпадат, тогава изберете “свързване”.

След тази стъпка, телефонът и смарт часовникът са успешно свързани и вие може да продължите с желаните настройки.

Чрез приложение

Друга опция да свържете двете устройства е като използвате приложение. Онлайн ще откриете много и различни варианти.

Wear OS

Един от най-популярните и най-използвани е приложението Wear OS на технологичния гигант Google. То е чудесен вариант за свързване на смарт часовници с Android операционни системи, но позволява опция за свързване и с IOS.

Wear OS by Google Smartwatch

Приложението “Wear OS by Google Smartwatch“ може да откриете в Play Store и е безплатно за сваляне. След като го изтеглите, отново е нужно да активирате Bluetooth на телефона си и часовникът ви да е включен. Отворете приложението и натиснете синия бутон “Start set up”, прочетете и приемете общите условия за ползване, за да продължите. Когато името на часовника се появи на екрана, натиснете върху него.

По същия начин, както и по-горе, ще се появи код от няколко цифри и на двете устройства, които трябва да проверите дали съвпадат. След това може да продължите към свързването. Ако успешно сте преминали през тези стъпки, устройствата ви вече са свързани и може да продължите към допълнителни настройки.

Други приложения

Някои от големите брандове, които произвеждат смарт часовници, като Apple, Huawei, Samsung и др. имат свои отделни приложения, които може да изтеглите и да използвате, за да свържете часовника с телефона и да се възползвате от повече функции. Така че, ако притежавате часовник на някоя от тези марки, най-добре изтеглете техните приложения и следвайте стъпките, които в общи линии са сходни с описаните по-горе.

Това са няколко лесни начина, по които може да свържете смарт часовника с мобилното си приложение бързо, лесно и удобно.
Ако търсите смарт часовник, който да бъде новото бижу във вашата колекция, не пропускайте да разгледате атрактивните предложения, които ще намерите в онлайн магазина на Timedix.bg.