Как да сверим часовник Casio G-shock?

Серията часовници G-shock е една от най-популярните в голямата гама от продукти, които японската компания Casio произвеждат. Това, което ги прави толкова отличителни не е само спортната им визия, но и изключителната им устойчивост на удари. С времето това ги превръща в един от най-предпочитаните модели за хора, които обичат активния начин на живот, екстремните спортове и забавления и имат нужда от часовник, който да се вписва отлично в тяхното ежедневие.

Един от често срещаните проблеми, с които собствениците на G-shock могат да се сблъскат, е аналоговото и дигитално време на часовника да се разминават. Това може да е само с няколко минутки или дори с часове, което е много досадно. В крайна сметка не сте инвестирали в модерен и качествен часовник, за да не знаете колко точно е часът.

Смяната на аналоговото време (стрелките) може да се случи и без да сте пипали нещо по настройките, а също, когато смените батериите или пък ако  изпуснете часовника по-сериозно. В такива случаи е полезно да знаете как може да сверите вашия Casio G-shock бързо и само в няколко стъпки.

Стандартните модели G-shock на Casio имат общо четири бутона, два от дясната и два от лявата страна, които са разположени съответно на 2 , 4 , 8 и 10 часа. С тяхна помощ се правят всички настройки на часовника, включително и сверяването.

Първата стъпка е да натиснете бутона Adjust (горе в ляво) и да го задържите за 4-5 секунди, докато на екрана се появи надпис “H-set”.

След това натиснете бутона Mode, който е разположен в долния ляв ъгъл. На дигиталният дисплей трябва да се появи премигващо “0:00”. Стрелките за часа и минутите трябва да започнат да се движат по посока на часовниковата стрелка. Не натискайте нищо, докато стрелките на спрат да се движат.

Третата стъпка е да натиснете горният десен бутон. Ако само го натиснете, без да го задържате, стрелките ще започнат да се движат по посока обратна на часовниковата стрелка. В случай, че задържите бутона, стрелките ще започнат да се движат автоматично по посока на часовниковата стрелка (може да отпуснете бутона). Натиснете отново, за да спрете движението на стрелките.

Ако искате да настроите аналоговият часовник да отговаря на времето, отчетено от дигиталния часовник, то тогава трябва да настроите стрелките за часа и минутите да показват  точно 12 часа (00:00).

В случай, че часовата разлика е голяма, натиснете и задръжте горния десен бутон, докато стрелките започнат да се движат автоматично. След това, когато стрелките наближат 12:00, натиснете бутона отново, за да ги спрете. Натиснете същия бутон отново няколко пъти, докато стрелките за часа, минутите и секундите се подредят точно в позиция 12:00:00. Ако преминете съвсем малко, ще се наложи отново да повторите същите стъпки.

Ако сте уцелили точната позиция и стрелките идеално показват 12:00, то натиснете бутона Adjust (горе в ляво) и стрелките ще започнат да се преместват автоматично, докато накрая посочат времето на дигиталния часовник.

Сега може и да ви изглежда трудно, но опитайте и следвайте стъпките и ще видите, че нещата се получават бързо и лесно. Едно важно уточнение, което трябва да направим е, че е възможно различните модели на Casio G-shock да имат малко по-различен начин на настройване на времето, така че следвайте инструкциите на производителя, които са предназначени за вашия конкретен модел.

Разгледайте нашия каталог от уникални мъжки часовници.