Как правилно да комбинираме дамски часовници?

Часовникът е не само функционален аксесоар, който ни помага да следим времето, но може да бъде и изящен елемент от дамския тоалет. И ако през изминалите векове повечето дами са притежавали не повече от един часовник, днес се предлага огромно разнообразие от часовници с различни стилове, материали и цветове, които са достъпни за всекиго. Това означава, че любителките на аксесоара могат да сменят своите часовници и да ги комбинират, за да постигнат една напълно хармонична визия.

Днес ще ви преведем през основните стъпки в процеса на избор на часовник, който да допълва вашето облекло и личния ви стил. Независимо дали се обличате за официален повод или обикновен ден навън, тези съвети ще ви помогнат да изберете перфектния аксесоар, за да допълните тоалета си.


Помислете за повода

Поводът и обстановката трябва да са първото нещо, което трябва да вземете предвид, когато избирате часовник, който да си подхожда максимално добре с вашия тоалет. Например, официално събитие като коктейл или гала вечеря изисква елегантен часовник с класически дизайн. Ако се обличате за релаксиращ ден с приятели навън, цветен часовник със закачлив съвременен дизайн ще ви помогне да създадете ярка и забавна визия. В случай, че ви предстои ден, изпълнен с активност, или пък излет в планината, заложете на своя смарт часовник, който ще ви помогне да проследите своята активност, състоянието на тялото си и дори ще ви даде сигурност, че можете да се върнете обратно по своя маршрут, ако изгубите пътя си.

Съчетайте метала 

Ако носите бижута, като обеци, колиета или гривни, е важно да съчетаете часовника си с другите аксесоари, които сте избрали. Ако искате да комбинирате своя аутфит със сребърни бижута например, най-добре е да носите часовник с бял цвят - сребро, неръждаема стомана и никел са три отлични опции.

Питате ли се кога да изберете сребро и кога - злато за своята визия? Отговорът на този въпрос може да зависи от вашето лично предпочитание. Има дами, които не обичат да носят сребро, както и обратното. Ако обаче и двата метала ви харесват, общото правило е, че среброто подхожда на хладните нюанси (като черно, сиво и синьо), а златото допълва перфектно визии в топли, земни тонове (като бежово, кафяво и червено).

Важно е да споменем, че не е задължително материалите да съвпадат изцяло. Такъв е случаят например, ако изберете да носите дръзки бижута от глина, стъкло или други нестандартни материали. Те прекрасно могат да бъдат комбинирани с часовници с текстилни каишки или такива с дървена каса и кожена каишка. По този начин ще направите своята визия изключително интригуваща и артистична.

Съчетайте цветовете

Когато става дума за съчетание на цветовете има два основни подхода, които можете да изберете. Първият е да изберете часовник в цвят, който допълва вашето облекло. Например, ако носите синя рокля, часовник със синя каишка или циферблат, като този стилен Bering с плетена стоманена каишка може да изиграе роля на свързващото звено, което обединява целия ви аутфит.

Другият подход е да изберете часовник, който да контрастира на вашето облекло и по този начин да го превърнете в акцента на визията си. В този случай можете да съчетаете облекло в неутрален цвят (например бяло, сиво, черно или бежово) с отличаващ се дизайн и цвят, като този стилен модел на Guess, който съчетава розово злато с червени акценти.

Обмислете стила

Стилът на вашия часовник трябва да допълва този на вашето облекло. Ако носите класическо елегантно облекло, е подходящо да го съчетаете с изискан класически часовник. Когато става дума за дамска бизнес визия, някои марки веднага излизат крачка пред конкуренцията. Такива са например дамските модели на Edox или Saint Honoré - олицетворение на парижкия стил.

В случай, че предпочитате да имате отличаваща се визия и обожавате дизайнерските дрехи, със сигурност часовникът ви трябва да бъде също толкова дързък. Не се съмняваме, че часовниците на Roberto Cavalli и Versus Versace ще се превърнат в част от любимите ви аксесоари.

Помислете за размера

Размерът на вашия часовник също трябва да се вземе под внимание. Макар по правило дамските часовници да са с по-малък размер, няма един единствен “правилен отговор” на въпроса колко трябва да бъде голям вашият часовник. Подходящият избор ще зависи както от вашата физика, така и от предпочитанията ви и впечатлението, което искате да създадете.

Например, имате малка китка, голям и обемист часовник може да надделее над облеклото ви. Ако пък имате по-голяма китка, деликатен и малък часовник може да се загуби. От друга страна, ако искате да създадете една смела милитъри визия - независимо колко е голяма китката ви, големият по размер часовник ще се впише в нея брилянтно.

Съчетаването на часовника с облеклото ви може да бъде фин, но въздействащ начин да подобрите цялостната си визия. Независимо дали избирате класически и ненатрапчив часовник или смел и цветен, има няколко ключови фактора, които трябва да имате предвид. Като обмислите изискванията на повода, съчетаете метала и цвета, вземете предвид стила и размера, можете без усилие да комбинирате часовника с облеклото си и да изявите личния си стил. В крайна сметка най-важното винаги ще бъде да изберете часовник, който ви кара да се чувствате уверено и удобно - часовник, който допълва вашето уникално усещане за стил.