Кога да купим детски часовник?

Познаването на часовник и осъзнаването на концепцията за време е знание, което всяко дете придобива в даден момент. Разбира се, това става с помощта и усилията и на неговите родители. Ако и вие имате дете и се чудите как да му помогнете да придобие това важно умение и кога е най-подходящото време да купите детски часовник, в следващите редове сме събрали много полезни съвети, които ще отговорят на всички ваши въпроси и ще ви помогнат да изберете най-подходящия модел.

На каква възраст е добре да купите първия детски часовник?

Родителите често имат колебания кога е най-правилният да започнат да обучават детето да познава часа, както и кога да вземат първия часовник. Отговорът на тези въпроси в най-голяма степен зависи от три неща – интересът, който проявява детето, неговата възраст, а също така до каква степен е развило уменията си да познава часовника.

Нека започнем от там, че няма точно определена възраст, в която по правило детето научава това умение, съответно и няма правилна възраст, в която да купите детски часовник. Трябва да знаете, че при всяко дете научаването на часовника е процес, който отнема различно време. Някои малчугани проявяват повече интерес от други, но това не бива да ви притеснява. С правилните насоки от родителите и достатъчно търпение, всяко дете ще се научи.

За да може напълно да осъзнае тази съвсем нова концепция за време, детето трябва вече да е придобило някои основни умения – да може да брои, да познава числата поне до 60, като събира и изважда с тях. Знанията за дробите също са полезни, за да разберете концепции като “без 15” и “половина” и т.н.

Затова повечето случаи, децата започват добре да усвояват тези умения на възраст около 6-7 години. Тогава обикновено родители или баби и дядовци подаряват на малчугана неговия първи часовник. Ако вашето момиче или момченце е в тази възраст е добре вече да помислите за покупката на подходящ модел детски часовници.

Ако детето ви е по-малко, но въпреки това вече проявява интерес и само инициира желание да си играе с часовник или пък задача въпроси свързани с времето, също може да закупите часовник. Тази нова придобивка би могла да засили интереса на детето още повече и да му помогне в ученето. В случай, че вашият наследник все още е в ранна възраст и все още не е свикнал да пази и да се грижи за личните си вещи, може би е добра инвестиция да изберете модел, който попада в категорията бюджетни детски часовници, а когато порасне малко, може да го смените.

Полезни съвети при покупката на детски часовници

Ако информацията, която ви споделихме до този момент ви е убедила, че именно сега е най-подходящия момент да закупите часовник за вашето дете, следващият логичен въпрос, който възниква, е как да сте сигурни, че ще изберете правилно. Онлайн и във физическите магазини се предлага богата гама от часовници за деца – обикновено предназначени за възраст от 6-14 години. Моделите и цените варират доста, в зависимост от марката, на която ще се спрете, както и функциите, които ще притежава часовника.

За да ви помогнем да се справите с избора лесно и вашият малчуган да бъде доволен от новата си придобивка, в следващите редове сме ви подготвили няколко доказано работещи съвета.

Изберете привличащ вниманието дизайн

Възрастните сме свикнали да избираме по-практични модели часовници, които са изчистени и имат по-семпла визия, за да може да ги съчетаваме с почти всичко в гардероба си. За децата обаче е важно часовникът да бъде интересен, цветен и забавен, също като играчките, които те избират. Така че позволете си да изберете модел в искрящ цвят или пък с любим анимационен герой, ако знаете, че това ще се хареса на вашето дете.

Позволете на детето също да участва в избора на новия часовник

Да позволите на вашия син или дъщеря да се включи също да участва при избора на часовник, ще направи това изживяване още по-интересно и ангажиращо за детето ви. То ще почувства, че новата покупка всъщност е важна и ще бъде радостно, че я е избрало само.

Ако се притеснявате, че то може да се насочи към часовник, който може би не е подходящ за неговата възраст или пък цената надхвърля определения от вас бюджет, има начин и родителите, и малчуганите да бъдат доволни. За целта разгледайте различно модели и подберете тези, които смятате за подходящи от гледна точка на качество, цена и функции. Консултирайте се предварително с детето относно неговите предпочитания и се опитайте поне частично да отговорите и на тях. След това ограничете избора до 2-3 подходящи модела и позволете на детето да изберете този, който най-много му харесва.

Обърнете внимание на каишката 

Освен на цялостния дизайн и функциите, още едно важно нещо, на което трябва да обърнете голямо внимание – това е каишката на часовника. Тук не говорим за стил и цветове, а на първо място поставяме удобството. Децата в повечето случаи не са свикнали да носят аксесоари за ръцете си постоянно, затова се уверете, че каишката ще бъде достатъчно удобна и едновременно с това  да не е хлабава. Материали като силикон или кожа, може да са по-удачен вариант, отколкото металните верижки, например.

Разгледайте нашата богата гама детски часовници и открийте перфектния модел за вашето дете! Поръчайте онлайн с бърза доставка от Timedix.bg!

Подобни статии

Кога да купим детски часовник?
Кога да купим детски часовник?
Познаването на часовник и осъзнаването на концепцията за време е знание, което всяко дете придобива в даден момент. Разбира се, това става с помощта и усилията и на неговите родители. Ако и вие имате...
Как да научим детето да познава часовника – полезни съвети
Как да научим детето да познава часовника – полезни съвети
Човешкият живот е строго организиран около нашата представа за времето. Ставаме всяка сутрин в определен час, работим от 9 до 17 ч., взимаме си тридесетминутна обедна почивка, гледаме да сме си...
Как да определя подходящ за мен часовник според бюджета ми?
Как да определя подходящ за мен часовник според бюджета ми?
Не всички часовници са създадени равни. Голямото разнообразие на предлагани модели в различен ценови диапазон е предимство, тъй като ви позволява да бъдете гъвкави в избора . От друга страна...