Кога да купим детски часовник?

Познаването на часовник и осъзнаването на концепцията за време е знание, което всяко дете придобива в даден момент. Разбира се, това става с помощта и усилията и на неговите родители. Ако и вие имате дете и се чудите как да му помогнете да придобие това важно умение и кога е най-подходящото време да купите детски часовник, в следващите редове сме събрали много полезни съвети, които ще отговорят на всички ваши въпроси и ще ви помогнат да изберете най-подходящия модел.

На каква възраст е добре да купите първия детски часовник?

Родителите често имат колебания кога е най-правилният да започнат да обучават детето да познава часа, както и кога да вземат първия часовник. Отговорът на тези въпроси в най-голяма степен зависи от три неща – интересът, който проявява детето, неговата възраст, а също така до каква степен е развило уменията си да познава часовника.

Нека започнем от там, че няма точно определена възраст, в която по правило детето научава това умение, съответно и няма правилна възраст, в която да купите детски часовник. Трябва да знаете, че при всяко дете научаването на часовника е процес, който отнема различно време. Някои малчугани проявяват повече интерес от други, но това не бива да ви притеснява. С правилните насоки от родителите и достатъчно търпение, всяко дете ще се научи.

За да може напълно да осъзнае тази съвсем нова концепция за време, детето трябва вече да е придобило някои основни умения – да може да брои, да познава числата поне до 60, като събира и изважда с тях. Знанията за дробите също са полезни, за да разберете концепции като “без 15” и “половина” и т.н.

Затова повечето случаи, децата започват добре да усвояват тези умения на възраст около 6-7 години. Тогава обикновено родители или баби и дядовци подаряват на малчугана неговия първи часовник. Ако вашето момиче или момченце е в тази възраст е добре вече да помислите за покупката на подходящ модел детски часовници.

Ако детето ви е по-малко, но въпреки това вече проявява интерес и само инициира желание да си играе с часовник или пък задача въпроси свързани с времето, също може да закупите часовник. Тази нова придобивка би могла да засили интереса на детето още повече и да му помогне в ученето. В случай, че вашият наследник все още е в ранна възраст и все още не е свикнал да пази и да се грижи за личните си вещи, може би е добра инвестиция да изберете модел, който попада в категорията бюджетни детски часовници, а когато порасне малко, може да го смените.

Полезни съвети при покупката на детски часовници
Ако информацията, която ви споделихме до този момент ви е убедила, че именно сега е най-подходящия момент да закупите часовник за вашето дете, следващият логичен въпрос, който възниква, е как да сте сигурни, че ще изберете правилно. Онлайн и във физическите магазини се предлага богата гама от часовници за деца – обикновено предназначени за възраст от 6-14 години. Моделите и цените варират доста, в зависимост от марката, на която ще се спрете, както и функциите, които ще притежава часовника.

За да ви помогнем да се справите с избора лесно и вашият малчуган да бъде доволен от новата си придобивка, в следващите редове сме ви подготвили няколко доказано работещи съвета.

Изберете привличащ вниманието дизайн

Възрастните сме свикнали да избираме по-практични модели часовници, които са изчистени и имат по-семпла визия, за да може да ги съчетаваме с почти всичко в гардероба си. За децата обаче е важно часовникът да бъде интересен, цветен и забавен, също като играчките, които те избират. Така че позволете си да изберете модел в искрящ цвят или пък с любим анимационен герой, ако знаете, че това ще се хареса на вашето дете.

Позволете на детето също да участва в избора на новия часовник

Да позволите на вашия син или дъщеря да се включи също да участва при избора на часовник, ще направи това изживяване още по-интересно и ангажиращо за детето ви. То ще почувства, че новата покупка всъщност е важна и ще бъде радостно, че я е избрало само.

Ако се притеснявате, че то може да се насочи към часовник, който може би не е подходящ за неговата възраст или пък цената надхвърля определения от вас бюджет, има начин и родителите, и малчуганите да бъдат доволни. За целта разгледайте различно модели и подберете тези, които смятате за подходящи от гледна точка на качество, цена и функции. Консултирайте се предварително с детето относно неговите предпочитания и се опитайте поне частично да отговорите и на тях. След това ограничете избора до 2-3 подходящи модела и позволете на детето да изберете този, който най-много му харесва.

Обърнете внимание на каишката 

Освен на цялостния дизайн и функциите, още едно важно нещо, на което трябва да обърнете голямо внимание – това е каишката на часовника. Тук не говорим за стил и цветове, а на първо място поставяме удобството. Децата в повечето случаи не са свикнали да носят аксесоари за ръцете си постоянно, затова се уверете, че каишката ще бъде достатъчно удобна и едновременно с това  да не е хлабава. Материали като силикон или кожа, може да са по-удачен вариант, отколкото металните верижки, например.

Разгледайте нашата богата гама детски часовници и открийте перфектния модел за вашето дете! Поръчайте онлайн с бърза доставка от Timedix.bg!