Подходящ подарък за Свети Валентин ли е часовникът?

Подаръците за романтични поводи могат да бъдат наистина разнообразни. През годините имаше различни популярни подаръци, които намериха място сред най-любимите ни хора. Но мит ли е, че не трябва да подаряваме часовник за специален повод?

Изберете марката и разбийте митовете

Истината е, че този мит е крайно неверен. Той датира от древността, когато е създаден първият часовник при китайците. За тях думата “часовник” означава нещо негативно по техните йероглифи и именно затова са вярвали, че не трябва да се подарява.

В днешно време този мит е по-скоро стара отживелица, която няма да ни попречи да вземем нещо качествено на своята половинка. Практичните подаръци в днешно време са изключително важни, защото времената са променливи и няма нужда от такива, които не са практични.

За да изберете практичен часовник трябва добре да познавате вкуса на любимия човек. На първо място изберете маркови дамски часовници, ако вашата дама предпочита качествено бижу и фина изработка. Ако вашият партньор е мъж, тогава заложете на оригинални мъжки часовници, които ще направят стила му още по-завършен.

След като разгледате различни модели се насочете към марка, която предлага точно това, което ще се хареса на любимия. Тук е добре да се съобразите с бюджета, който сте си определили и по този начин ще отсеете марките, които не са по джоба ви. Все пак не забравяйте, че качеството е преди всичко, защото този аксесоар ще се носи много дълги години. Ако не сте сигурни към какво да се насочите тогава следвайте някои от следващите стъпки.

Как да изберете правилния часовник?

Естествено, ако познавате добре стила на човека, на когото искате да направите подарък тогава ще ви е наистина лесно. Но какво става, когато не можете да вземете конкретно решение или се колебаете между много разнообразни модели?

Започнете с конкретизиране на спецификите на човека. Обърнете внимание как се облича, какви дрехи носи на работа или пък в ежедневието. Също така е важно и с какво се занимава, ако често се налага да посещава офис, тогава се насочете към елегантните модели и онези с кожена или желязна каишка.

Ако вашият любим е спортна натура и обича да посещава такива места тогава се заемете с търсенето на артикул, който да бъде много качествен, но спортно ориентиран. Дори разгледайте смарт моделите, които да измерват необходимите за един спортист детайли.

При хората, които се обличат разнообразно и предимно в зависимост от повода, тогава заложете на класически модели. Нека бъдат по-изчистени, без много разнообразни цветове, заложете на кожена или желязна каишка, която да си отива с всичко. Обърнете внимание на циферблата, който да не предлага голяма детайлност, нека е по-изчистен и по-класически. Същото важи и за размера. Изберете среден размер модел, за да си отива с всичко и да не доминира сред цялостната визия.

Когато искате да направите специален подарък на специален човек, подаръкът часовник е идеален вариант. Ще покажете, че сте се постарали да изберете най-интересния и точен модел, като сте се съобразили с всички възможни специфики на любимия човек. Не се колебайте да се обадите на нашите консултанти в Timedix, които са готови да ви помогнат при избора на модел, съобразявайки се с вашия конкретен бюджет. Кой модел ви грабна?