Kerbholz – часовници от природата!
Марката и интересната ѝ история започва през 2011 година от двама най-добри прители, които се връщат от пътешествие до Централна Америка. Вдъхновени от дивата природа, те решават, че модата на дървото все още не е започнала и решават да правят часовници от дърво! Връщайки се в Германия, след много дълги дискусионни нощи и празни бутилни вино, те измислят марката часовници Kerbholz. Не след дълго, произвеждат дизайна и продуктите си, и отпътуват с мини ван Фоксфаген да предлагат часовниците си по света. 
И днес, наивните идеи за часовник от дърво, всъщност се реализират в не толкова наивния бизнес. Момчетата продължават да изпозлват ресурсите, които ПРИРОДАТА ни дава, за да правим красиви избработки.
Малко за самите часовници: семпли дизайни и натурални материали, като дърво. Това използват Kerbholz. Всеки часовник е направен от преработваеми ресусрси, специално пресован и минал през обработка дърво, а механизмът се изработва от висококачествените Ronda Quartz - компания за часовникови механизми. Добрият дизайн спестява ресурси, прави часовника издръжлив и намаля замърсявания на околоната среда. 
Часовниците са за естествени, модерни, индивидуални и специални хора. Каквито хората, такива и аксесоарите им!