Един от най-авангардните и необикновени дизайнери на нашето време безспорно е Филип Плейн, основател на едноименния бранд PHILIPP PLEIN.

Филип Плейн е роден в Мюнхен през 1978 г. Силният му интерес към изкуството, архитектурата и чуждестранните култури се оформя още в детството, когато германецът и неговото семейство пътуват често из цял свят. Едва на 20 г. животът на Плейн се завърта около дизайна. Макар да изучава право, той решава да проектира мебели от стомана и кожа за свои приятели. Скоро след това създава мебелна компания, а образованието си оставя незавършено.

Влечението на дизайнера към кожите го провокира да експериментира не само с мебели, а и с облекла. Така през 2004 г. се ражда първата колекция на бранда PHILIPP PLEIN, в която са включени кожени винтидж милитъри якета, с принтове на черепи и инкрустирани с камъни Сваровски. Именно интересът към необикновеното, предаността към красотата и страстта към рок енд рола са явните характерни черти, които стоят в основния замисъл на бранда.

PHILIPP PLEIN е марка, известна както с необуздания си лукс, така и с острия си индивидуален стил.

Творенията на PHILIPP PLEIN интерпретират съвременния начин на живот. Колекциите на германица са провокативни, луксозни и преплетени със занаятчийството, което не се среща често в индустрията и прави бранда неповторим.

И тъй като продукцията на PHILIPP PLEIN е насочена към заможните потребители, магазините на бранда са разположени в най-тузарските дестинации в цял свят – Милано, Монте Карло, Ню Йорк, Лондон, Сен Тропе, Кан, Кицбюел, Сеул и много други. Колкото по-скандална пък е една личност, толкова по-голям шанс е тя да бъде избрана за лице на бранда.