История на часовниците Fossil

Ръчният часовник се превръща в един от любимите модни аксесоари, както на дамите, така и на господата. Има различни модели, като имате възможността да избирате спрямо всеки повод и аутфит. Има хора, които обожават часовниците и са склонни да влагат огромни суми в попълването на своята колекция от любимия им аксесоар. В тази статия ще поговорим за часовниците Fossil, тяхната история и широката гама от елегантни и шикозни ръчни часовници, които предлага брандът. Брандът се смята за основополагащ идеята за приема на часовника, не просто като аксесоар, а като произведение на изкуството.

Историята на един от най-популярните брандове за часовници – Fossil

Часовниците Fossil съчетават най-високо техническо качество с атрактивен и уникален дизайн, подходящи за всеки вкус. Основана през 1984 г., Fossil предлага не само дрехи, бижута, обувки, слънчеви очила и други лайфстайл аксесоари, но и голямо разнообразие от часовници. Часовниците Fossil станаха известни преди всичко със своята „ретро визия“, съчетана със съвременните и модерни елементи, което все още обяснява безпогрешния характер на бранда и днес.

Том Карцотис отдалеч се възхищава на успеха на швейцарския производител на часовници Swatch и разпознава тенденцията за закупуване на модни часовници от по-бюджетен клас. През 1984 г. той и брат му Коста основават Fossil в Тексас, САЩ. Той е и първият американец, който се възползва от възможността да превърне часовника като незаменим моден аксесоар в допълнение към неговата функция.

През 1989 г. Карцотис усъвършенства концепцията, като създава богато украсените метални часовници в ретро стил, които се превръщат в емблемата на бранда и до днес. Поради изключителния успех, продуктовата гама започва да се разширява, за да включва аксесоари като чанти, колани и слънчеви очила в началото на 90-те години на миналия век.

Карцотис се оттегля от позицията си на изпълнителен директор на компанията Fossil през 2010 година, за да пусне отново Shinola, бранд, фокусиран върху ежедневните часовници, а също така има финансов дял в компанията Filson за кожени изделия и мода. В момента Fossil Group се управлява от брата на Том –  Коста Карцотис.

Интересен факт е, че Fossil са първата компания, която разпознава тенденцията за онлайн пазаруване, като са и първият производител на часовници, който има онлайн магазин за пазаруване. Това иновативно и интуитивно мислене води и до бързото разрастване на компанията. Марката Fossil се предлага в над 100 страни и колекцията им включва дрехи и бижута в допълнение към часовниците.

Възходът на империята Fossil

Преминавайки през хронологичното развитие на бранда, Fossil Group се разрастват постоянно. Високият дял, който производството на часовници заема, проправя пътя на Fossil – колаборация и производство за различни брандове. Според отчети, публикувани от Fossil Group, те закупуват дялове от 38 часовникарски компании, установени в Хонг Конг и Китай през 2000 г., като броят им е нараснал до 48 през 2011 година.

След 2000 година брандът разширява все повече списъка с партньори – компании и дизайнери, като в него попадат Michael Kors, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld. През 2012 година Fossil Group има още един член Skagen Design.

Магазините на компанията през 2000 година са били едва 39, като през 2016 година вече наброяват 250.

Защо да изберем Fossil?

Ръчните часовници Fossil безспорно са един от фаворитите на пазара. Една от причините за това е именно, че брандът се съобразява с желанията на своите клиенти, като предлагат, както по-елегантни, така и по-ежедневни модели. Fossil e синоним на качество и уникалност, като техните часовници могат да издържат във времето. Продуктовата им гама е изключително богата, което означава, че може да изберете часовник, съответстващ на Вашия личен стил.

Материалите, използвани при създаването на всеки един артикул са с доказано високо качество. В наши дни освен дигиталните и аналогови варианти, Fossil отново са в крак с модата, създавайки едни от най-добрите смарт часовници, които се предлагат на пазара.

Fossil са и един от медийните партньори в създаването на специализирани колекционерски часовници. Техните дизайни включват линии за Star Wars, The Matrix, Superman, Batman, Pokemon, Pirates of the Caribbean и още много други.

Как да изберем часовник Fossil?

Когато стигнете до решението да закупите часовник Fossil, e важно да вземете предвид личния си стил и бюджет. Например, ако вашият стил на обличане е по-класически, тогава е добре да изберете някой от вечните класики на Fossil. За дамите бихме предложили FOSSIL WEARABLE FTW1116, а за господата – FOSSIL FTW1140.

Ако стилът ви е модерен и винаги искате да сте в крак с модата, изборът на един от по-съвременните визии на Fossil ще ви пасне добре. В този случай за дамите нашият екип е подбрал едно истинско бижу, обсипано с бляскави кристали, а именно FOSSIL ES3101. Господата пък могат да заложат на SKAGEN CONNECTED SKT1206, смарт часовник, който комбинира в себе си красива визия и модерните технологии.

Ако не сте убедени какъв избор да направите, разгледайте наличните модели в Timedix, като не забравяйте, че може да се обърнете към нашия екип и да получите консултация относно моделите, предлагани от нас.