Часовникът и автомобила и как да ги комбинираме?

Знаете ли какво свързва всички ентусиасти, присъстващи на автомобилно шоу или презентация на нова серия коли от световноизвестна марка? Вярвате ли, или не, всички те носят уникален модел часовник на своята китка.

Може и да ви се струва странно на пръв поглед, но ако сте автомобилни ентусиасти, то по всяка вероятност вие сте и огромни фенове на скъпите, маркови и най-вече качествени часовници. В това няма никакъв спор. В действителност, часовникът и автомобилът имат органична, почти неразривна връзка. Те вървят ръка за ръка досущ като млякото с бисквитите, сиренето с виното и бирата с футбола. 

Ако се чудите защо, останете с нас, за да разберете. А и да научите какви са най-добрите практики за перфектното съчетание на автомобила с часовника. 

На какво се дължи връзката между колата и часовника?

От зората на автомобилната ера, обикновено става така, че хората, които ценят колите са същите онези хора, които са крайно претенциозни и взискателни на тема качествени часовници. Между тези два предмета съществува трайна връзка, която специалисти от всякакви категории и сфери на обществения живот – икономиката, модата и културата – не просто признават, а с години изследват с маркетингова цел.

Причината да се говори за органично единство между часовниците и колите, а най-вече сходството между техните почитатели, се крие в механиката. Обикновено, феновете на тези два производствени сектора, са изключително запалени по иновациите. Ето защо напоследък се говори и за още един елемент в тази двойна колаборация. Според специалистите, ентусиастите в автомобилната и часовниковата индустрия, имат някакво специално, а дори и професионално отношение към ИТ сферата. 

Има и друго известно обяснение на връзката между часовника и колата. Двата сектора  споделят сходна историческа хронология. По-конкретно, специалистите твърдят, че по сравнително едно и също време те отбелязват своите възходи и моменти на напредък. 

Може ли да свържем часовника си с колата?

Докато все още сме на тема иновации, е важно да разясним, че в дигиталната ера, в която живеем, вече е възможно връзката между автомобила и часовника да се осъществи на изцяло техническо ниво. С други думи, последните технологични новости направиха така, че потребителят да може да използва съвместно своя аксесоар с колата си. 

Става въпрос за умните часовници, които чрез определена технология – най-често Bluetooth – се свързват към други устройства. Подобна синхронизация улеснява ежедневието, помага ни да разрешаваме определени проблеми по-бързо, а дори и да се забавляваме. 

Както се досещате, освен с телефона, вече е напълно възможно, а и изключително лесно, едва с няколко клика, да осъществим връзка между часовника и колата. Тази връзка надхвърля изцяло концепцията за стилово съчетание и преминава към много по-дълбоко, функционално ниво. И не основателно доказва, че колите и часовниците не просто имат общо, а са неразривно свързани. 

Връзката Формула 1 и часовниковата индустрия 

Тя е поредното доказателство колко много общо имат колите с часовниците. В действителност, ако се замислите, ще се сетите за конкретни маркови мъжки часовници, които обичайно стоят на китките на пилотите от Формула 1. Класически и иновативни модели ви очакват в сайта ни, за да намерите най-добрия часовник, който ще отива на автомобила ви.

Освен това, има и не малко производители на часовници, които са официални спонсори на състезанията със спортни коли. Даваме за пример само някои от най-нашумелите имена. Такива са RadoTag Heuer и Hublot. В общи линии тези часовници от десетилетия наред по един или друг начин се свързват както с Формула 1 събитията, така и с отделни техни състезатели. 

Как да съчетаем часовника с колата си? – съвети 

Ако до този момент всичко, което споменахме за връзката между часовниците и колите, ви звучи логично и основателно, то със сигурност, следващите насоки ще са ви доста полезни. Честито – вие също заслужавате титлата „автомобилен ентусиаст с огромен афинитет към качествените часовници“.

Време е обаче да ви дадем конкретни съвети за това как да съчетавате колата с часовника, който носите. Ако мислите, че вече сте се справили с тази задача, нищо не ви пречи да прочетете следващите редове. Те със сигурност, ще ви дадат и по някоя нова идея:

  • Брандирано съчетание. Макар да няма марка автомобили, която да произвежда часовници, все пак можете да направите подобна комбинация. Тя е на доста високо ниво и изисква повече познания от ваша страна. Потърсете такъв часовник, чийто производител има някакви бизнес отношения или друг тип връзка с марката на притежаваната от вас кола. Ето няколко добри идеи от нас: Bremont и JaguarBreitling и Bentley, както и Hublot и Ferrari
  • Стилово съчетание. Тук няма как да се затрудните. Принципите са доста лесни. Даваме ви прости примери, с които да разберете основната идея на тази комбинация между притежавания от вас автомобил и смятаните за любими оригинални ръчни часовници за дамите. Ако карате спортна кола, то със сигурност ще ви подхожда или луксозен часовник със златна верижка, или функционален модел на Casio. Ако сте по-скоро със семейна кола тип джип, то тогава за вас са идеални практичните дизайни на Pierre Cardin или женствените дизайни на Olivia Ladies
  • Съчетание по бюджет и цена. Тук основната концепция е чрез конкретен модел часовник и определена марка кола да покажете своя финансов статус и място в обществото. В случая обаче не е нужно автомобилът да струва, колкото аксесоарът. Точно напротив. Между тях ще има значителна разлика в ценово отношение. Сходството трябва да се търси на ниво клас – нисък, среден и висок. С други думи, не бива да си позволявате да карате скъпа спортна кола и да носите нискобюджетен часовник. Такъв просто няма да ви отива на положението, а и на излъчването. 

Съществуват и много други причини да смятаме, че връзката между колите и часовниците е неразривна, както и варианти за тяхното перфектно съчетание. При всички случаи, за нас е важно да ви напомним, че и автомобилът, и този тип аксесоар, са инвестиции, за които си заслужава да похарчите повече средства, но и да използвате дълго време и без никакви проблеми. 

Ние може и да не сме експерти в областта на колите, но затова пък знаем достатъчно за качествените часовници. И с удоволствие предлагаме само и единствено такива – и то с автентичен оригинален произход – в онлайн магазина ни Timedix