5 основни тенденции при часовниците, които да следите през 2022 г

Едно от огромните предимства на часовниците е, че те са един наистина непреходен и винаги актуален часовник. С други думи, може да носите часовник, който е принадлежал на вашата баба или дядо, и пак да изглеждате стилни.

Като при всички останали аксесоари обаче, модните тенденции също оказват влияние върху това какви модели часовници ще бъдат актуални и ще привличат интереса на любители и колекционери. В началото на новата година по традиция е време да се информирате за новите тенденции и да почерпите от тях вдъхновение на вашата колекция от часовници.

Ако вече сме привлекли вниманието ви и сте любопитни да разберете, в тази статия ще ви разкажем за цели 5 основните тенденции при часовниците, които да следите през 2022 г. Също така, за тези от вас, които искат да експериментират и да са в крак с актуалните трендове, сме подготвили и практични стайлинг съвети. Нека започваме!

1. Минималистична визия, с която не може да сбъркате

В последните години, минимализмът е една от тенденциите, която завладя не само аксесоарите, но и света на изкуството модата, интериорния дизайн, и доказа, че по-малко може да значи повече. Най-лесният начин да сте модерни, докато носите любимите си аксесоари, е просто да допълните колекцията си с подходящи минималистични часовници.

Характерна за тях е семплата и изчистена визия, в която присъстват малки детайли и само 2-3 цвята. Ако сте от почитателите на забележителните и цветни часовници, вероятно ще си кажете, че в минимализма няма нищо впечатляващо. Не бързайте да си правите прибързани заключения обаче.

Тези семпли часовници са изключително стилни и изискани. Липсата на множество цветове и елементи им гарантира универсалност, така че безпогрешно да ги съчетаете с почти всеки тоалет – от ежедневен, до по-официален. Ако и вие търсите аксесоар, с който винаги да изглеждате безупречно – честито! Вече го открихте!

2. Нестандартни форми, с които да привлечете погледите

Хубавото на новите тенденции е, че предлагат за всекиго по нещо. С други думи, ако не сме успели да ви убедим, че изчистената визия е нещо, с което си струва да допълните вашата колекция, тази тенденция със сигурност ще ви заинтригува.

Става дума за нестандартните форми. Ако търсите разнообразие, забравете за скучните и предвидими кръгли циферблати и си позволете да мислите извън рамките. Цветя, квадрати и всякакви неправилни форми вече бяха разходени от редица известни личности по червения килим. Ако и за вас ви се иска да заблестите, това е добра идея. В допълнение към нетрадиционните форми, може да изберете повече блясък – като изберете модел с повече камъни, седефен дисплей или пък метална верижка. Възможностите са много и всички те ще привлекат мигновено вниманието на околните!

3. Не се страхувайте да заложите на цветен часовник

След като стана дума за привличане на вниманието, няма как да не спомен и следващата тенденция – цветовете. Тук имаме предвид да съберете повече смелост и да избягате от традиционната палитра – черно, бяло, кафяво и тъмно синьо. Те са се превърнали в класическо решение при избора на часовници.

За да се отличите, най-добре е да заложите на нещо по-различно. Модните списания вече предрекоха, че през 2022 г. зеленият цвят ще бъде изключително актуален, щом става въпрос за тези аксесоари. Бихте могли да заложите на забележителен нюанс или пък леко по-приглушен, като войнишкото зелено. Във всеки случай ще постигнете една по-свежа и различна визия. Готови ли сте да експериментирате?

4. Бъдете смарт, изберете смарт часовник

Още една тенденция, на която си струва да обърнем внимание, са смарт часовниците. Днес на пазара се предлагат стотици разновидности, а производителите разработват нови и нови технологии, с които да ги усъвършенстват. Голямото предимство на смарт часовниците е, че предлагат множество полезни функции, дори сравнено с най-високия клас традиционни ръчни часовници.

Затова и те са отлично решение за хората, които обичат технологиите, които спортуват активно и искат да следят прогреса си и не на последно място, всички онези, които сте стремят да направят живота си по-организиран и винаги да са в крак със случващото се. Вероятно ще се запитате може ли един умен часовник да постигне всичко това? Краткият отговор е “ДА!”.

Разбира се, за целта е нужно да изберете подходящия модел, който да ви предложи функционалностите, от които се нуждаете. Фитнес тракерите разполагат с различни режими за спорт и тренировки и в зависимост от модела предлагат стандартни функции като измерване на крачки и пулс, до по специфични – като съвети за подобряване на тренировките ви, измерване на сатурация и т.н.

Функциите като безконтактни плащания, възможността да следите графика си, както и известията в социалните мрежи и обажданията, помагат да организирате деня си по-добре и да не пропускате важни съобщения, независимо къде се намирате.

Последно, но не и по значение, освен функции, производителите на часовници са се постарали да ви предложат и отлична визия. Може да изберете между спортни или по-елегантни смарт часовници, за да се впишат те безпроблемно във ежедневието ви.

5. Модерен аксесоар с грижа към природата

Устойчивата мода набира все по-голяма популярност в глобален мащаб. За много от съвременните потребителите е важно дрехите и аксесоарите, които носят на са устойчиви. Затова и търсят производители, които обръщат внимание на екологичния аспект и създават своите продукти с грижа към природата.Това е една тенденция, която освен, че ще ви помогне да изглеждате стилно, ще допринесе и за по-чиста околна среда.

Ако е вашата любима тенденция при часовниците за 2022 г.? Открийте модерни и оригинални часовници на страхотни цени в онлайн магазина на Timedix!