Актуални модели през сезон пролет/лято

Един от задължителните аксесоари, независимо от сезона, е часовникът.  Той е индикатор за стил, елегантност и социален статус, почерк на ярка индивидуалност и характер.

Днес на пазара откриваме огромно разнообразие от модели часовници, в което понякога ни изглежда, че можем да се изгубим.  Естествено, изборът ни почти винаги се оснавава на личните ни предпочитания. За да бъдем стилни обаче, понякога от нас се изисква да бъдем в крак с модата. И да съгласуваме собствения си стил с актуалното на пазара. Затова нека тук разгледаме заедно кои са актуалните модели часовници през сезон пролет/лято.

Днес всички знаем, че модерен е онзи часовник, който впечатлява не само с хубав дизайн, но и с удобство и практичност. Затова и не можем да пропуснем да разгледаме все по-набиращите популярност „смарт“ (умни) часовници. Понякога изглежда сякаш съвременните часовници все по-често губят първоначалното си предназначение с оглед на голямото разнообразие на технически средства и приспособления, които предлагат. Но нима това не е съвсем естествено в ера на скоростен технически напредък и нови идеи? За съвременния активен човек, който обича новите технологии, смарт часовниците са изключително подходящи. Защо това е така? На първо място, смарт часовниците са оригинални, тъй като (още името им говори) са снабдени с допълнителни „интелигентни“ функции като крачкомер, аларма, електронна поща, музикален плейър, календар с напомняния за важни дати и събития, достъп до социалните мрежи и свързаните с тях актуализации и известия. Повечето от моделите предлагат също Wi-fi и 3G, както и сензорен екран. И какво ли още не – тези  необичайни мултифункционални часовници са истинско доказателство за това, че живеем във време на нови технологии и изключителен технологичен напредък. Време, в което един същински компютър може да стои красиво и елегантно на ръката ти. Защото – време е да разбием и този мит – смарт часовниците не просто са оригинални и практични. Често те изглеждат красиво и са с уникален дизайн.


Интересен факт е, че тези часовници често се предпочитат и от спортисти, тъй като голяма част от тях разполагат и с функции като измерване на пулса, изчисляване на изгорените калории и други подобни, благодарение на които човек може изкъсо да следи своето здраве. Освен това повечето спортни часовници са водоустойчиви – с тях може да се плува, а с някои е възможно и гмуркането на голяма дълбочина. Подходящи са за всеки човек, който тренира, води здравословен начин на живот или има по-забързано ежедневие. Този сезон са на мода кръглите спортни часовници, които се съчетават добре с ежедневно и спортно облекло. Затова следващият път, когато се чудите какъв часовник да изберете за приятел, любител на технологиите или спорта (а защо не и двете?), знайте, че смарт часовникът е винаги правилно решение.  Идеален е за всеки съвременен човек, който обича да е в крак с времето си – буквално и преносно!

Какви са актуалните цветови комбинации за сезона?Оказва се, че на мода са по-ярките цветове като жълтото например. То излъчва неуловима енергия, символ е на топлина и мека светлина. Други цветове, които издават приключенски дух, са портокалово оранжево, ярко синьо и зелено. По-неутралните сини нюанси пък изразяват сила на характера и самоувереност. В тенденциите тази година несъмнено приковават внимание моделите, изработени от бяло злато, предлагани от много марки на пазара. Интересни са и моделите от розово злато – превърнали се в истинско бижу, те са предпочитани от дами със скъп и изискан вкус. Естествено, актуални цветове винаги ще си останат черното и бялото. Механичните часовници с видим механизъм представляват интерес и привличат вниманието на мъжете с по-изтънчен вкус. Особено популярни в момента са часовниците с кожени тъмно-кафеви или черни каишки. И тази година много мъже залагат на класическите златни часовници – вечна мода, която надминава всички тенденции. Особено популярни в момента са часовниците с кожени тъмно-кафеви или черни каишки. И тази година много мъже залагат на класическите златни часовници – вечна мода, която надминава всички тенденции.


Напоследък все по-актуални се оказват и  часовниците в минималистичен стил. При тях няма зашеметяващи дизайни, нито излишна пищност. Минималистичният стил излъчва изтънченост, класа и модерна елегантност. Уникалните миниатюрни модели изглеждат еднакво стилно и скъпо и е наистина невъзможно да не се влюбиш в тях. Часовникът в минималистичен стил често има циферблат без цифри, изработен е в един цвят и е изключително семпъл. Обикновено формата е кръгла или квадратна и все по-рядко овална, а що се отнася до цветовете – преобладават класическите– черното и бялото.


Друг актуален модел този сезон са масивните модели часовници, които излъчват сила и изящество. Една от тенденциите за сезона е масивният кръгъл часовник с опростен дизайн, подходящ за ежедневието, тъй като лесно се съчетава с всеки тип облекло. Друг актуален модел са инкрустираните с камъни часовници. Тенденция, която продължава от миналата година, са часовниците с допълнителни аксесоари –дантели или мъниста например. За любителите на винтидж стила също има добри новини – на мода все повече излизат и ретро часовниците с кожени верижки.Понякога да не следваш модите само по себе си се оказва мода. Затова класическият часовник е винаги актуален– той изразява вечен стил и непреходност. Класическият модел се комбинира лесно с цялостния тоалет и излъчва невероятна елегантност и изчистеност. Затова и не е случайно, че всяка известна марка предлага по няколко модела класически часовници, които са уловили най-добре почерка на марката. Тези модели не изпъкват с блясък, но за сметка на това подчертават добрия вкус и се оказват не само стилно решение, но и практично такова – те подчертават имиджа, вкуса и изтънчеността на своя притежател.

Сезонът пролет/лято предлага изключително разнообразие от модели часовници. Въпреки модите обаче, изборът на часовник зависи и от личните ви предпочитания, начина ви на живот, професията или хобито ви. Важно е само да не забравяте – освен практичен и красив аксесоар, часовникът поддържа стила, придава допълнителна елегантност и най-важното – изразява вашата същност. И именно това го превръща в задължителен и незаменим аксесоар.

Подобни статии

Актуални модели през сезон пролет/лято
Актуални модели през сезон пролет/лято
Един от задължителните аксесоари, независимо от сезона, е часовникът. Той е индикатор за стил, елегантност и социален статус, почерк на ярка индивидуалност и характер. Днес на пазара откриваме...
Часовниците на Русия
Часовниците на Русия
Русия е не само една от водещите политически сили в света, а и най-голямата по територия страна. Разположена на два континента – Европа и Азия, тя разполага с обща площ от 17 125 191 km². Това я...
5 основни тенденции при часовниците, които да следите през 2022 г
5 основни тенденции при часовниците, които да следите през 2022 г
Едно от огромните предимства на часовниците е, че те са един наистина непреходен и винаги актуален часовник. С други думи, може да носите часовник, който е принадлежал на вашата баба или дядо, и пак...
Какво ще е бъдещето на смарт часовниците?
Какво ще е бъдещето на смарт часовниците?
Когато за пръв път смарт часовниците и фитнес гривните се появиха масово на пазара преди десетилетие, те бяха относително семпли устройства с няколко функции, създадени да измерват няколко прости...