Ако героите от Game of Thrones носеха часовници

Остават броени дни до финала на Game of Thrones и ето че идва време да се сбогуваме с любимите си герои (тези, които все още са успели да оцелеят). Дългото време прекарано с тях, безкрайното чакане между сезоните и още по-голямото вълнение, с което целия ни екип чакаме последния епизод, ни вдъхнови да направим статия за вас с Топ 10 на любимите ни Фамилии от сериала и часовниците, които бихме избрали те да носят.

* Spoiler Alert  Ако не сте гледали последния сезон ви съветваме да не четете текста, за да не ви развалим ГоТ-а (но може да разгледате снимкитe :)

House Targaryen


Фамилията на драконите Targaryen, представляван в по-голямата част от една от любимите ни кралици – Калиси, майка на драконите Daenerys Targaryen – родена в буря, изгнаничка в далечна страна, предводителка на армии, трошачка на окови, майка на дракони…и т.н., нали знаете. След епизод 5 сме със смесени чувства за тази фамилия, но с нетърпение очакваме да видим развоя на събитията и дали тя ще бъде на великия трон. За техния род сме се спрели на модела Richard Mille RM 057 Tourbillon Dragon. Не можем да си представим по-подходящ часовник за тази огнена фамилия.

House Lannister


Обичате ли ги, или ги мразите – за тях няма значение. Сплотеността им е тяхна запазена марка, както интригите и безкруполността. Те постигат целите си с цената на абсолютно всичко, но в същото време останахме трогнати колко държат на семейството си. Знаят как да играят Играта на тронове и това ги прави една от най-важните фамилии в сериала. Руси коси, чар и красота, те печелят едновременно омразата и любовта на феновете. Въпреки всичко остават заедно до края, дори и пред смъртта (нима вас не ви разчувстваха последните мигове на Jamie & Cercei), което печели нашата признателност. Емблемата им е лъв на червен фон и мото: “Чуй моя рев”, а най-запомнящата се фраза от целия сериал е “Ланистър винаги плащат дълговете си”. Подходящо за тях се спряхме на златния Versus S6404 0016. Един запомнящ се и отличаващ се модел, точно като всички тях.

House Stark


Тази фамилия е толкова голяма и различна от останалите, че ни беше доста трудно да определим само един модел, който да отговаря на всички членове на семейството. Те са изключително борбени, защитават Winterfell с невероятни усилия и в същото време остават винаги верни на ценностите си. Решихме, че към топлите им и леко грубовати кожени дрехи, часовникът на Diesel DZ4343 ще им пасне идеално. За нас този “боен” модел може да бъде носен от всеки един от членовете на тази къща, та даже и от дамите Sansa и Arya, които в началото бяха по-женствени, но в последствие сериала ги изправи пред толкова битки, че и те се превърнаха в опитни бойци.

House Tyrell


Един от любимите ни родове, колко жалко, че такава съдба ги застигна… За дома на Златните рози определено избираме този нежен модел на марката OLIVIA LADIES WATCH WESTWOOD BOW10024-134, който толкова нежно подчертава красотата на тяхното семейство и би бил много подходящ за прекрасната Марджъри. И до днес ни е тъжно за това цветно и красиво семейство.


House BaratheonФамилията Баратеон изчезна след смъртта на Станис Баратеон и неговото семейство, но само за кратко, когато е възродена отново в лицето на незаконния син на Робърт – Гендри Баратеон (благодарим на кралица Дани за щедростта й). Обратите в сериала не спират да ни удивяват и тъй като симпатизираме много на Гендри, му избрахме модела на Mido M0054303705180 – доста мъжествен като всички членове на тази фамилия.

House Martell


Домът на Пясъчните змии и така любимия ни принц Oberyn Martell. Тук отново настръхваме при спомена за начина, по който беше убит в сезон 4 (епизод 8, ама да не вземете да си го пуснете сега), а писъкът на Ellaria още отеква в съзнанието ни. Все още се чудим как режисьорите измислиха подобна смърт, но определено е една от най-потресаващите за сериала. В останалите сезони бързо се наложи да се сбогуваме с доста от членовете на тази фамилия, но въпреки това техния стил беше доста запомнящ се. За тях се спряхме на модела на MICHAEL KORS MK2574, който доста ни напомня за тях и начинът им на обличане.

House Tully


Флагът на Тъли е сребърна пъстърва на червен и син фон, а тяхното мото е  „Семейство, задължение, чест“. Това е една от фамилиите, от която идват и двете сестри Catelyn и Lysa. Определено може да се нарече доста странна къща, особено ако си припомним за отглеждането на сина на Lysa. Но като една от важните фамилии, за тях се спряхме на модела на SEIKO QUARTZ SKS647P1.

House Bolton


Ето и една от може би най-мразените фамилии през целия сериал и то главно заради действията на един член от нея. Досетихте се кой, нали? “Нашите остриета са остри” е мотото на тази фамилия – колко подходящо. Ramsi Bolton вече отдавна е мъртъв, но спомените за зверското му отношение и кръвожадният му поглед продължават да отекват (тук някои колежки се разбягаха с писъци). Специално за него избрахме модела Thomas Sabo WA0296-218-203-46 и то не по случайност. Нима може да се намери нещо по-подходящо от този череп?

House Greyjoy


Златният кракен на черен фон е техния символ, а мотото им – “Мъртвото не може да умре” – още една от най-запомнящите се реплики в сериала. За тяхната фамилия нашия екип има доста смесени чувства, но въпреки това симпатизираме както на Яра, така и на Теон, който след дългите мъчения на Рамзи все пак спечели отново сърцата ни със саможертвата си за Брандън Старк. Определено пропускаме в симпатиите си техния чичо, който според нас напълно заслужено напусна сериала. Тъй като техния Дом се слави с корабите си и морето, ние избираме морския модел на CITIZEN PROMASTER SEA JP2000-08E. Той е специално разработен за гмуркане (определено имаха нужда от такъв), подхожда идеално на тяхната Къща.


House Mormont


Тази къща определено беше една от любимите ни през сериала – като започнем от лейди Лиана и стигнем до Сър Джора Мормон (минутка на мълчание, ние все още не можем да прежалим смъртта му), които спечелиха нашите сърца от самата им поява. За съжаление се сбогувахме и с тези герои, но няма да бъде ГОТ, ако не убият тези, на които симпатизираме. За тяхната къща избрахме топлия модел на FOSSIL FS5470. Една голяма мечка (каквото е логото им) събрана в един малък часовник.

Тъй като е трудно да обхванем всички наши любими персонажи, ще ви подготвим и втора част, в която може да видите второстепенните герои (все пак и те заслужават по един часовник) и какво сме подбрали за тях. Споделете, ако искате да видите някой конкретен. 


А вие как смятате, че ще завърши сериала и най-вече Кой ще заеме престола на Седемте Кралства? Ние тръпнем в очакване!