Ревю на часовник Invicta 8926

Въпреки стремглавото развитие на мобилните устройства и тяхната многофункционалност, часовникът все още е предпочитан мъжки аксесоар. Технологичният напредък предлага все по-разнообразни модели, които могат да паснат на най-различни вкусове и предпочитания.

Точно време под вода

Invicta е компания,  която се е задържала на пазара от 30-те години на 19-ти век до наши дни. Емблематична е с производството на оригинални водоустойчиви мъжки часовници. Invicta 8926 е сред предпочитаните модели на марката. Той е изцяло разработен с цел да служи на господа, които практикуват по-екстремни спортове и в частност – гмуркане. Стрелките не биха спрели да работят и при дълбочина от 200 метра и ще отмерват времето с поразителна точност.

Ако предпочитате класиката

Дизайнът предлага класическа визия с  кръгъл  корпус и аналогов дисплей, а  автоматичният механизъм доставя допълнителна практичност, спестявайки ръчното навиване на часовника. Автоматичният механизъм също така осигурява плавно и елегантно преместване на стрелките, точно както при ръчно навиващите се механични часовници.

Моделът е изработен  изцяло от стомана, включително и каишката, което прави аксесоарът здрав и устойчив. Двата варианта за цвят – сребрист и черен, са достатъчно неутрални и в същото време стилни, за да изглеждат добре не само в спортна среда, а и при различни ежедневни ситуации. Може да носите часовника съвсем спокойно, както на бизнес-среща, така и сред приятелско обкръжение.

Четиридесетмилиметровият диаметър на корпуса  е достатъчно функционален, поради оптималната си големина и паралелно с това  поднесен с типичната обрана елегантност на мъжките часовници.

Стъклото, покриващо циферблата, съдържа минерал-кристал, което е постигнато чрез специална технология, сливаща по синтетичен път минерал и кристал сапфир. Този тип стъкло е сред най-разпространените за часовниците от този клас и предлага до средна защита от надрасквания.

Цена и качество

Invicta 8926 не предлага най-висок клас качество и изцяло луксозна визия, но цената му е оптимална спрямо устойчивостта, която притежава. В тази връзка е по-приложим за ежедневно носене и спортни занимания.

Този часовник би бил подходящ за вас, ако наистина сте почитатели на аналоговите механизми, които съдържат най-често по-малко функции от дигиталните такива. В случая, Invicta 8926 е съобразен изцяло с почитателите на плувните спортове. Той трябва да бъде пазен  от силни удари и наранявания, за да бъде удължен максимално живота му. Автоматичният механизъм, макар и по-практичен от механичния, изисква да бъде носен по-често, тъй като се захранва от движението на ръката. Също така, притежава по-малка мощност спрямо тези часовници, които се навиват  ръчно.

Една функция или повече?

Ако едновременно се интересувате от плуване и предпочитате да използвате часовника като ваш аксесоар, бихте могли да се насочите също и към дигиталните часовници. Те се отдалечават от класическата визия за дисплей с цифри и стрелки, но притежават доста по-голям набор от функции.

Ако пък не сте запален плувец, Invicta 8926 може да е удачен избор за подарък на ваш близък с подобни интереси, тъй като представлява съчетание от специфична, за аналогов часовник, функция  (издръжливостта под вода) и възможността да бъде закупен на оптимална цена.

Удобна поръчка

Платформата на нашия онлайн магазин за оригинални часовници ви предоставя лесна и удобна поръчка от уюта на вашия дом. Артикулът ще бъде доставен на място в оригиналната си опаковка напълно безплатно, редом със съпътстващата го гаранция от една година.

В заключение, часовникът Invicta 8926 е изпитан във времето модел, достатъчно разпространен, поради практичния си вид и ясно зададена функция. Той е приятно модерен за аналогов часовник, но и неангажиращ с прекалена ексцентричност на дизайна. Името на марката е утвърдено на пазара и предлага качествени артикули на достъпни цени.