Часовниците CITIZEN – японска прецизност и качество

Когато избирате вашия нов часовник, със сигурност отделяте голямо внимание на тази покупка, която ще краси стилната ви колекция от аксесоари. Един от важните критерии при избора на висококачествен часовник винаги е бил и по всяка вероятност ще продължи да бъде – марката. Има брандове, които през години са работили усилено и заслужено са успели да се превърнат в синоним на качество в часовникарската индустрия. Един от тези брандове безспорно е CITIZEN.

В следващите редове, ще ви върнем назад във времето, за да препуснем заедно през десетилетията история на този популярен японски бранд. Ако ви е любопитно да научите повече, продължете да четете!

Джобният часовник CITIZEN

Първата спирка от нашето пътешествие ни връща почти цял век назад в Япония. През 20-те години на миналия век в страната на изгряващото слънце джобните часовници, внесени от чужбина, са били масово разпространени. През 1924 г. се ражда идеята да се създаде японски часовник, който да не отстъпва по качество на западните еквиваленти. Със задачата се заема Изследователският институт за часовници Shokosha, предшественик на компанията за часовници CITIZEN.

Великолепният модел е изработен, а финалната задача е да се измисли достойно име. На тогавашния кмет на Токио му хрумва идеята да нарече часовника CITIZEN, което в буквален превод от английски означава “гражданин”. От компанията днес разказват, че името е вдъхновено от надеждата, че масово японските граждани ще предпочетат този часовник и ще могат да се радват на неговите отлични характеристики години наред.

Създаването на компанията CITIZEN

Компанията е създадена няколко години по-късно, през 1930 г. Съвсем естествено основателите ѝ вземат решението тя да носи същото име като създадения по-рано джобен часовник. Основната мисия на CITIZEN още от самото начало е да създава забележителни и качествени часовници, които да бъдат неразделна част от ежедневието на японските граждани, а скоро след това и в световен мащаб.

Шейсет и пет години след създаването си, компанията отново впряга усилия, за да се доближи максимално до този начален стремеж. През 1995 г. те използват разработените технологии от високо ниво и успяват да ги инкорпорират по един много прецизен и стилен начин в създаването на ръчни часовници от първо поколение. Тези модели успяват да изпъкнат с минималистичен, но стилен дизайн, отлична прецизност и голяма практичност. Не описват ли именно тези предимства перфектния часовник, който ще ви служи вярно във всеки ден от вашия живот?

CITIZEN днес

Днес компанията оставя вярна на стила си и продължава да осигурява на своите почитатели от целия свят познатата японска прецизност и доказано качество, комбинирани с отлична функционалност. Ако сте почитатели на класическите часовници, сигурни сме че ще се влюбите в моделите на марката.

В онлайн магазинът на Timedix имате възможността да се насладите на моделите на часовници CITIZEN и да ги закупите на атрактивни цени. Ако вече разполагате с модел на марката във вашата колекция, сигурно вече сте се убедили в тяхното качество. Затова те са и прекрасен вариант за подарък, ако търсите с какво да зарадвате вашите близки за специален повод! Разгледайте нашите предложения и направете своята поръчка лесно и удобно онлайн!

Подобни статии

Най-продаваните модели часовници за 2021г.
Най-продаваните модели часовници за 2021г.
Часовникът е аксесоар, който допълва почти всяко облекло и е неизменна част от ежедневието на всеки от нас. Именно затова е много важно да изберете най-подходящия за вашето ежедневие модел или да...
Историята на часовниците Festina
Историята на часовниците Festina
Часовниците Festina имат дълга история, традиция и влияние от различни култури. Въпреки че поставя началото си още през 1902 година, Festina се прочува истински чак през 1989 година. Може би...
Ревю на Guess часовници
Ревю на Guess часовници
Guess е популярна американска модна марка. Тя специализира в сферата на облеклото и обувките, като разполага както с мъжка и дамска, така и с детска, а отскоро и с бебешка колекция. ...
Историята на марката Casio
Историята на марката Casio
Името Casio говори по нещо на хиляди хора по целия свят. Широката гама от продукти, които марката предлага, популяризира Casio в различни сфери и сред хора с различни интереси. Но има нещо, което...