Най-използваните функции на смарт часовниците

Смарт часовниците са изключително популярни през последните 10 години. Използването на мобилен телефон може да бъде сведено до минимум, ако се запознаете с функцията за свързване на двете устройства. По този начин лесно се използват някои от основните приложения на телефона, без да се налага да е непрекъснато в ръцете ви.

Чрез тази статия целим да ви запознаем с някои от най-използваните функции, които имат смарт часовниците, защото отдавна не показват само датата и часа.

Основна употреба – час и дата

Качествените смарт часовници трябва да разполагат с добре четими час и дата, които така или иначе са основните функции на един обикновен часовник. Но защо избирате смарт вариантите? Освен показването на познатите потребности, смарт часовниците имат множество разнообразни приложения.

Може да изберете да го ползвате за крачкомер, да видите работния си календар, да провеждате обаждания, дори да виждате мейлите си. Също така може да променяте начина, по който изглежда вашият часовник. Дизайните се сменят лесно и отговарят на стила, който сте подбрали днес. А как да изберете новия ви смарт часовник, разберете в статията.

Функция крачкомер

През последните 3 години, прекарването на повече време навън е изключително важно за много хора. Дори и онези, които до преди това не са тренирали и не са проявявали интерес към спортове, се опитват да правят повече крачки. 10 000, стана число, което назовава здравословната активност на един възрастен човек, но това не бива да ви спира да се движите повече.

Именно при смарт часовниците това е една от най-използваните функции, която се оказва и доста полезна за поддържане на добро здраве и физическа форма.

Функция таймер, будилник и напомняне

Ето и следващата функция, която е значително по-непопулярна от предната, но също се използва често. Много от хората я употребяват, за да отмерват почивката си, докато тренират в залата, както докато тичат в парка, ако трябва да свършат работна задача за определено време и дори в кухнята. Има множество приложения и те са само на ръка разстояние.

Будилникът и напомнянето са страхотни начини да използвате часовника ви, дори без да будите половинката до вас. Настройвайки го на вибрация, ще успеете да се събудите бързо и да не използвате силната аларма на телефона ви.

Напомнянето ще ви свърши чудесна работа, ако често забравяте работните ви срещи или задачи. Настройте за конкретен час и скоро ще сте много по-организирани.

Функции за следене на здравето ви

Функциите, които често се използват на смарт часовниците са мониторинг на сърцето, нива на кръвна захар, пулс, мониторинг на съня и дори контрол на теглото. Лесно може да измерите пулса си, чрез използването на пулсомер, защото някои от часовниците разполагат със сензор.

Ако искате да знаете повече за съня ви, ви препоръчваме да се насочите към това предназначение на смарт часовниците. Ще знаете, кога заспивате, по колко часа на нощ сте спали, както дори може да има измерване на дишането, пулс и движения.

Контролът на теглото е свързан с измерването на калориите по време на изпълнение на вашите дневни задачи или дори при изпълнения на упражнения. Ако следите тези показатели, ще може лесно да запишете успехите си през деня и да измервате правилно изгорените калории.

Смарт часовниците са предназначени да обхващат голяма част от важните задачи, спорт и здраве на този, който го използва. Определено часът и датата са само допълнение към толкова важната роля на часовника в днешно време. Използвайте го всеки ден и намерете своя любимец в Timedix.