Добра инвестиция ли е закупуването на скъп часовник и как се променя цената му с времето?

Всеки човек достига до извода, че трябва да направи от своите спестявания наистина добри инвестиции. Именно затова много любители на часовници инвестират парите си точно там. Как да направите инвестиция в правилните модели и защо да вложите парите си там ще разберете в днешната статия.

Инвестиция в часовници

Стоманата може да бъде наистина много скъпа, особено ако аксесоарът от нея се носи на китката. Истината е, че не златото и камъните са критерии за скъпия часовник, а самата стомана.

За да инвестирате умно се насочете към базовите модели. Обикновено тези класически модели са онези, които пазят цена и дори я увеличават многократно. Независимо, дали ще изберете стари часовници, или нови класическите модели винаги са тези, които ще се носят и ще се търсят.

Както може да се досетите още в миналото всички стоманени предмети са били много ценни и до днес те заемат първи места в античните магазини. Затова не подценявайте този метал и се отдайте на търсене на марките, които може да са вашата златна мина.

Как да изберете марките, към които да се насочите?

Изборът на модел е доста по-лесен от избора на марка. Затова трябва да направите добро изследване на развитието на цените им. Започнете от марките, които са създадени от велики дизайнери. Те след време биха били много ценни не само заради моделите, които са създадени, но и заради биографията на самия основател.

Някои от марките, които трябва да присъстват във вашето изследване са: Pierre Cardin, Michael Kors, Hugo Boss, Daniel Wellington, Emporio Armani, Jacques Lemans, S.Oliver, Tommy Hilfiger и др.

Опознайте добре тяхната биография и всичко, с което са специални и се отличават. След това намерете всички моделите, в които бихте инвестирали и потърсете цените им с десетилетие назад. Така ще разберете, с колко се показва цената и какво да очаквате от пазара.

Другият вариант е да заложите на самите марки, като добре проучите продуктите и цените през годините. Марките, на които може да заложите са: Bulova, Bering, Orient, Cerruti, Citizen, Invicta, Rotary и др.

На какво се основава стойността?

Най-важното за даден часовник и неговата стойност е марката и най-вече историята на часовника. Има основно правилно, което гласи, че колкото е по-оригинален един часовник, толкова е по-скъп. Състоянието на артикула също е много важно, защото ценността се определя от това.

Ако продуктът има нужда от ремонт също е важно, с какви части ще се направи, дали ще се запази оригиналността и дали няма да се наруши целостта му.

Интересен факт, е че дамските оригинални часовници не играят почти никаква роля, когато става дума до инвестиране и запазване на цените. Затова инвестицията в мъжки часовник е по-добрият вариант. Ако все пак сте дама и искате да инвестирате и да носите часовника, изберете модел, който да ви харесва и го носете с удоволствие.

Гледайте на часовниците като на занаятчийско произведение, което е уникално по рода си. Най-важното при инвестиране е да направите подробно търсене на пазара, за да разберете кой е вашият часовник и дали си заслужава да инвестирате именно в него. Не се колебайте да се свържете с нашите консултанти, които с удоволствие ще ви дадат съвети, в какво е добре да инвестирате спестяванията си.