Timedix вече е официален вносител на Raketa и Pobeda

Известните руски марки стъпват на българския пазар

С гордост можем да обявим, че от май месец 2019 г. Timedix е основен представител на известните руски марки Raketa и Pobeda. Двата бранда са под шапката на една от най-старите и емблематични фабрики в Русия – Петерхоф (Санкт Петербург). Фабриката е основана с указ от Петър Велики през 1721г., като на по-късен етап дори отваря собствено училище за часовникарство, за да предава науката за часовниците на всички нови поколения. Двата бранда се разпознават по уникалния си националистически дизайн, посветен на различни постижения в историята на страната, както и на известни личности.

Raketa – „Само най-доброто – нищо друго“

Марката Raketa е създадена през 1961г. в чест на първия космонавт в света Юри Гагарин. Отличителна черта на бранда е, че всички часовници започват с цифрата 0 вместо с 12, което е символ на ново начало. Почти всички модели са с механично движение, а дизайна им е отличен с DNA. Някои от произведенията дори са постигнали емблематичен статут и са ценени от колекционери в цял свят.

Фабриката се слави със собственото производство на механизма “Raketa-Avtomat”, който присъства във всички модели Raketa. Сърцето на часовника е неговата малка пружина, произведена от специална руска сплав с точност до 0.5 микрона. Прозрачният гръб на часовника ви позволява да наблюдавате трептенето й и по този начин да се насладите на „сърцебиенето“ на този шедьовър. Освен това, те са от малкото фабрики в света, които произвеждат сами всяка една част от часовниците си, до най-малките детайли. Интересен е фактът, че за производството на всеки един от часовниците „Classic Avtomat“ са необходими точно 103 специалиста и 8201 отделни ръчни операции. Впечатляващо, нали? Часовникарите работят като една добре смазана машина, като някои от тях дори са наследили уменията си от своите бащи и освен огромния си труд, влагат и частица от душата си в тези разкошни произведения.

Произведенията гордо носят духа на Русия и основните източници на вдъхновение са героични личности и сензационни постижения в историята на страната. За създаването на дизайните фабриката си сътрудничи с някои от най-известните руски артисти, танцьори и творци. Така се създава моделът “Premier”, който е вдъхновен от красотата на руския балет и е проектиран от танцьора на Болшой Артем Овчаренко.Друга колекция е получила вдъхновението си от филмовият режисьор Емир Кустурица, който е проектирал “Avant-garde, за да отпразнува стогодишнината на руското авангардно движение.

Други извори на вдъхновение са космическите пътувания и чрез сътрудничество с известния руски космонавт Сергей Крикалев на бял свят излиза моделът “Baikonur“, който е със специални характеристики, необходими за космически пътувания. Фабриката си сътрудничи и с големите руски самолетни производители „Suhkoi” и „Tupolev” за разработване на модели за пилоти. Raketa „Copernicus“ отдава почит на науката за астрономията и е изцяло вдъхновен от теорията на Коперник за Вселената.  Други интересни колекции са “Navy“ за любителите на морето с електронен компас и издръжливост до 300 метра под водата, както и  “Polar“, предназначен за екстремни условия.

Според производителите всеки часовник Raketa е история, в която всяка страница и глава имат своето значение и гордо заявяват, че предлагат „Само най-доброто-нищо друго!“ Можете да откриете моделите на Raketa на нашия сайт.

Вашето време – Вашата Pobeda!

Брандът Pobeda  е създаден през 1945 г. в чест на победата на Втората световна война, а името му е избрано от самия Сталин и бързо става много популярен сред руския народ. Мисията на часовникарите била да създадат часовник, който да символизира волята и героизма на руския народ. Създала се традиция за производство на часовници Pobeda като награда за специални подвизи – военни, спортни, научни или културни. До 60-те години на миналия век Pobeda е най-разпространяваният часовник в света.

Марката бързо набира популярност, а един от часовниците й дори става първия, пътувал в космоса. Два месеца преди легендарносто пътуване на Юри Гагарин, той е придружава кучето Chernushka е Sputnik 4 и се завръща невредим и напълно функциониращ на земята. Фабриката произвежда часовникът Pobeda “First in Space“ в чест на това постижение.

Часовниците Pobeda продължават и до днес да бъдат символ на индивидуалния стремеж към успех и покорени върхове. Всеки път, когато дизайнерите създават нова гама, те намират вдъхновение в съветските модели „Pobeda“, изпълнени с духа на победата. Дизайните им излъчват величие и красота

Всички часовници Pobeda имат кварцови механизми и отново се произвеждат във фабриката в Петерхоф.В днешно време брандът е в пряка колаборация със света на модата. Например, фабриката си сътрудничи с дизайнери от руския моден бранд за облекла „Sputnik 1985“, за да пуснат часовник, базиран на класическия модел Pobeda.

Ориентирани са както към по-младото поколение с интересни и цветни дизайни, така и за по-възрастни от всякакво естество и интереси. Продължава тенценцията с посвещаване на моделите на различни събития и интереси, като дори има такъв, посветен на футболните запалянковци. Част от популярните колекции на Pobeda са: „Officer“, „Ilyushin“, „Crimea“, „Mir“, „Military“, „Classic“, “Vesna”, „Anthracite“, „First in space“, „Rodina“, „Red 12“, „Russian Navy“, „Russian Air Force“, като наскоро бяха реновирани с повече цветови вариации. Ако търсите нещо различно и интересно, разгледайте нашите актуални предложения за часовници Pobeda.